Etkinlik Hakkında

İskandinavya’dan Amerika’ya Orgun Büyülü Yolculuğu
Jonas Hellesøe Org 

 

Danimarka’nın en önde gelen org sanatçılarından JonasHellesøe şimdiye kadar Barselona’daki efsanevi La Sagrada Familiave Kopenhag Katedralleri başta olmak üzere Danimarka’nın pek çok konser salonu ve kilisesinde org konserleri verdi. Sanatçı, CSO Ada Ankara Tarihi Salonu’nda vereceği solo resitalde org repertuvarının çok sevilen eserlerinin yanısıra kendi ülkesinin önemli bestecilerinin yapıtlarını da Ankaralı dinleyicilerle paylaşıyor.

 

Mozart’ın hayatının son senesinde yazdığı ve sırlarla dolu derinlikler içinden insanlığa seslendiği eserlerinden “Fa minör Fantasia”, Bach’ın en sevilen ve evrensel org literatürünün belki de en çok çalınan eseri “Toccata ve Füg”, yine Bach’ın dingin ve sevilen iki  korali “Allein Gott in der Höh sei Ehr” ve “O Mensch, beweinde in Sunde gross”, Danimarka’nın dünyaca ünlü bestecisi Carl Nielsen’in popüler org prelüdlerinden bir seçki ile Nielsen’in yurttaşı, romantik  dönem müziğine İskandinavya’dan başarılı yapıtlar kazandırmış Niels Gade’nin “Op.22 Üç Tonstücke”sinden gösterişli birinci bölüm ve en büyük eserlerini 20. yüzyılın ilk yarısında vermiş, Birleşik Amerika’nın en aykırı ve en ünlü bestecilerinden Charles Ives’ın daha 17 yaşındayken bestelediği “Amerika” varyasyonları  dinleyicilere orgun büyülü dünyasında kıtalar ve çağlar arası bir yolculuk sunuyor.

 

Konserde müzikseverleri bir de sürpriz bekliyor! Org virtüözü Jonas Hellesøe dinletisinin sonunda sevilen bir türkümüz üzerine doğaçlama yaparak bu alandaki yeteneklerini de gözler önüne serecek.

 

Program: 

W. A. Mozart ( 1756 – 1791)

“Fantasia” Fa minör, Org için KV 608 

J.S. Bach (1685-1750)

Toccata ve Füg,  Re minör BWV 532 

J.S. Bach: Trio super “AlleinGott in der Höh sei Ehr” BWV 664 

J.S. Bach: “O Mensch, beweind ein Sunde gross” BWV 622 

C. Nielsen (1865-1931)

Org Prelüdleri’nden bir seçki, Op. 51 

N. W. Gade (1817-1890)

“3 Tonstücke” den birinci bölüm, Fa majör Op. 22

C.Ives (1874-1954)

 “Amerika” Varyasyonları 

 Jonas Hellesøe ( 1991 -)  Bir halk türküsü üzerine doğaçlamalar 

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır (çocuk etkinlikleri hariç).

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan ziyaretçilerimiz görevli personelin yönlendirmesi ile alkış arasında salona girebilecektir.

• Konser ve etkinlik biletleri iptal işlemleri biletinial tarafından etkinlik saatinden 48 saat öncesine kadar yapılabilmektedir.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

 

Galeri