Etkinlik Hakkında

Marcelo Nisinman bandoneon
Thorsten Johanns klarnet
Alberto Mesirca elektrik gitar
Zoran Markovic kontrbas
 

 Astor Piazzolla'ya Saygı 

Arjantinin en ünlü  ve Avrupa’nın en saygın bandoneon sanatçısı Marcelo Nisinman Ankaralı müzikseverler için Astor Piazzolla’nın doğum günü olan 11 Mart’ta gerçekleşecek bu konserde ona adanmış çok özel bir program hazırladı.

 Nisinman bu çok özel konsere dair şunları aktarıyor:

 “Henüz çok küçükken Astor Piazzolla ile tanıştığım için şanslıydım. O yaşlarımdan itibaren, ona dair özünü kavrayabildiğim her şey tamamen saf ve doğrudan idi.

 Ve daha açık olmak gerekirse: Piazzolla onun gibi olmayı öğrenmenizle ve bir kopyası olmanızla kesinlikle ilgilenmiyordu. Onu ilgilendiren asıl şey  yaptığımız tüm müzik çalışmalarında kendi özgün yolumuzu bulmamızdı 

 İlk kompozisyon öğretmenimle (Paul Hindemith'in öğrencisi Guillermo Graetzer) temasa geçen Astor'un ta kendisiydi.

 Bu konser onun özüne alçakgönüllü bir övgü olacak. Bu konseri  onu taklit ederek ya da sadece onun müziğini çalarak değil onun özünü yaşatan ve ona adadığım kendi özgün müziğimle harmanlayarak  yapacağız.

 Bordel 1900 veya Violentango gibi unutulmaz eserleri mümkün olduğunca sadakatle çalarak Tango'nun geçmişine ve Piazzolla’nın çalışmalarını içeren bir yolculuğa çıkacağız." 

 

Gençlik yıllarını Piazzolla müzik yaparken onunla birlikte geçirme ayrıcalığına sahip büyük müzisyen Nisinman, konserde icra edilecek her eserin Piazzolla olan bire bir bağının nerden geldiğini anlatacağı bu sıra dışı konseri bu anlamlı geceyi ona ithaf ediyor.

 Avrupanın en seçkin klarnet sanatçılarından  Thorsten Johanns, kontrbas ustası Zoran Markoviç, gerek klasik gerekse elektro gitarda en çok aranana isimlerden olan Alberto Mesirca ve  bandoneon virtüözü Marcelo Nisinman’ın solistliğinde sahneye çıkacak dörtlü, Piazzolla’nın doğum gününde Ankaralı müzikseverleri tangonun bambaşka aleminde unutulmaz bir yolculuğa çıkaracak.

 

CSO Ada Ankara  ayrıcalığıyla gerçekleşecek konserimize siz müzikseverleri  bekliyoruz.

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. (Çocuk etkinlikleri hariç)

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz !

• Konser salonları , CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi : CSO ADA ANKARA’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.