Etkinlik Hakkında

Sümeyra Altuntaş mangala eğitmeni
Çağrı Efe Çağlar mangala eğitmeni

 

Mangala iki kişinin karşılıklı olarak oynadıkları bir Türk Zekâ ve Strateji Oyunu’dur.

Mazisi oldukça eski dönemlere kadar geri giden oyun yalnızca eğlence amaçlı olmayıp kayıt tutmak amacıyla da kullanılmıştır. Oyun setinde kişilere ait 6’şar adet olmak üzere toplam 12 küçük oyuk ve birer adet de rakiplerin taşlarını topladıkları iki büyük hazine oyuğu vardır. 48 adet taş ile oynanan oyunda geçmiş devirlerde taş yerine tohum kullanıldığı bilinmektedir. Günümüzde ahşap setler üzerinde oynanan oyun eski devirlerde taş üzerine açılan oyuklar vasıtasıyla oynanmakta idi.

Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu’nun tarifine göre; oyuncular 48 adet taşı her bir kuyuya 4'er adet olmak üzere dağıtırlar. Oyunda her oyuncunun önünde bulunan yan yana 6 küçük kuyu, o oyuncunun bölgesidir. Karşısında bulunan 6 küçük kuyu rakibinin bölgesidir. Oyuncular hazinelerinde en fazla taşı biriktirmeye çalışırlar. Oyun sonunda en çok taşı toplayan oyuncu oyun setini kazanmış olur.

Mangala, insanlığın ortak mirası olarak UNESCO tarafından tescil edildi ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine kaydedildi. 

 

Uyarılar:
Sadece çocuklar bilete tabidir. Anne ve babalar izleyici olarak katılım sağlayabilir.
Bilet temini belirtilen yaş aralığına uygun olarak yapılmalıdır. Yaş aralığının dışında kalan çocuklarımızın etkinliğe katılması mümkün olamayacaktır.
Atölye kontenjan ile sınırlıdır.
Atölye üst kat fuaye alanındadır.

Birinci Seans:                                                  İkinci Seans: 
25 Şubat Cumartesi                                      25 Şubat Cumartesi    
Saat: 13.00                                                      Saat: 15.00                                                        
Yaş Grubu: 8-9 yaş                                        Yaş Grubu: 10-12 yaş
Sayı: 24 kişi                                                      Sayı: 24 kişi



 

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. (Çocuk etkinlikleri hariç)

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi : CSO ADA ANKARA’ da ki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.