Etkinlik Hakkında

Michael Collins klarnet ve  topluluk lideri

 

Londra’daki dünyaca ünlü Wigmore Hall Konser Salonu'nun yöneticisi John Gilhooly tarafından kurulan ve bu denli prestijli bir konser salonunun kurduğu topluluğa kendi ismini vermesi anlamında dünyada bir ilk teşkil eden Wigmore Solistleri olağanüstü bir programla CSO Ada Ankara’da!.. 

Marta Argerich, Steven Isserlis, Joshua Bell gibi muazzam sanatçılar ve Belcea Quartet, Takacs Quartet gibi dünyaca ünlü topluluklarla  konserler veren, İngiltere’nin en önde gelen klarnet virtüözlerinden Michael Collins’in yönetmenliğinde konserler veren “Wigmore Solistleri” oda müziği evreninde yepyeni bir ses, taze bir nefes ve bir mertebe. 

Bu konserde Mozart’ın ve oda müziğinin başeserlerinden, büyüleyici “Klarnet ve Yaylılar için Beşlisi” ile Schubert’in sınırsız güzelliklerle dolu klarnet, fagot, korno, keman, viyola, çello ve kontrbas için yazdığı sekizlisi sanatseverleri oda müziğinin doruklarına davet ediyor…. 

 

Konser Programı: 
W.A. Mozart ( 1756 – 1791) Klarnet Beşlisi, La majör KV 581
Allegro/Larghetto/Menuetto/Allegretto con variazioni

ARA

F. Schubert ( 1797 – 1828) “Sekizli” klarnet, fagot, korno, keman, viyola, çello ve kontrbas için , Fa Majör D 803
Adagio / Allegro/Più allegro/Adagio/Scherzo/ Allegro vivace/Andante/Un poco più mosso / Più lento/Menuetto./Allegretto

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. (Çocuk etkinlikleri hariç)

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi : CSO Ada Ankara’ da ki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.