Etkinlik Hakkında

Sultan Gürbüzer eğitmen
Bilgen Turan eğitmen

Somut Olmayan Kültürel Miras örneklerimizden biri olan Geleneksel Dokuma Tekniklerinden Kilim Dokuma Etkinliğimiz CSO Ada Ankara'da gerçeklesiyor. 

Atkı ve çözgü ipliklerinin birbirini kenetlemesi ile oluşan yüzeylere dokuma denir.

Dokumanın, boyunu oluşturulan ipliklere çözgü adı verilir. Dokumanın, enini oluşturan iplere atkı adı verilir.

Kilim, ikinci bir iplik sistemi ile desenli yüzeylerin oluşturulmasıdır.

Dokuma işlemine geçmeden önce dokumak istediğimiz ölçülerin belirlenmesi ve çözgü ipliğinin ölçülere göre kesilmesi gereklidir.

Hazırlanan çözgü ipliklerine, dokumak istediğimiz renkte ve boyuttaki atkı ipliğini çözgü ipliklerinin, biri altta biri üstte kalacak şekilde arasından geçiriyoruz.

Dokuma işlemi sonunda çözgü ipliklerini birbirine bağlayarak, dokuduğumuz yüzeyin bozulmadan kalmasını sağlamak için yani saçak bağlama işlemi yapıyoruz.

Çocuklarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz yaratıcılık, motor becerileri, iletişim kurma becerisi gibi birçok kazanımı da barından kilim atölyemize minik sanatseverlerimizİ bekliyoruz.


Birinci Seans: 
15 Nisan Cumartesi Saat: 13.00
Yaş Grubu: 8-10 yaş


İkinci Seans:
15 Nisan Cumartesi Saat:15.00
Yaş Grubu: 11-12 yaş


 

Uyarılar:
Sadece çocuklar bilete tabidir. Anne ve babalar izleyici olarak katılım sağlayabilir.
Bilet temini belirtilen yaş aralığına uygun olarak yapılmalıdır. Yaş aralığının dışında kalan çocuklarımızın etkinliğe katılması mümkün olamayacaktır.
Atölye kontenjan ile sınırlıdır.
Atölye üst kat fuaye alanındadır.

Etkinlik Kuralları

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi : CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.