Etkinlik Hakkında

Somut Olmayan Kültürel Miras Serisi: Ebru Sanatı

Duygu Orak ebru sanatçısı

Ebru Sanatı Nedir?

Ebrû, kitre veya benzeri maddelerle yoğunluğu arttırılmış su üzerine özel fırçalar yardımıyla topraktan elde edilen tabii boyalar serpilerek meydana getirilen desenlerin kâğıda alınmasıyla elde edilen, diğer gelenekli san’atlarımız gibi geleneği olan bir san’at dalımızdır.

Boyalar tekneye damlatılıp şekil verilirken ve su yüzeyinde beliren desenler kâğıtlara tespit edilirken her defasında yeni bir kâinat kurulur. San’atkârın yaptığı her ebrû tektir ve ikinci bir defa aynının yapılması mümkün değildir.

Bu bir noktada insanın yaratılışına benzetilebilir. Bütünüyle biri birinin aynı olan iki insan bulmak mümkün değildir. Ebrû da öyledir.

Somut Olmayan Kültürel Miraslarımızdan olan “Renkleri ve Dokunuşları Suda Harmanlayan Sanat: Ebru Sanatı” atölyesi ile Duygu Orak CSO Ada Ankara’da minik sanatseverlerimiz ile buluşuyor.


Uyarılar:

Sadece çocuklar bilete tabidir. Anne ve babalar izleyici olarak katılım sağlayabilir.
Bilet temini belirtilen yaş aralığına uygun olarak yapılmalıdır. Yaş aralığının dışında kalan çocuklarımızın etkinliğe katılması mümkün olamayacaktır.
Katılımcıların önlüklerini yanlarında getirmeleri gerekmektedir. (Ayrıca önlük temin edilmeyecektir.)

*Yaş Aralığı: 8-12 yaş için uygundur.
*Kontenjan: 30 kişi

Etkinlik Kuralları

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi : CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.