Etkinlik Hakkında

CSO Ada Ankara’nın Yerleşik Sanatçısı olan dünyaca ünlü Alman soprano Mojca Erdmann ikinci konserini vermek üzere yeniden Ankara’da! Sanatçı şimdiye dek Wigmore Hall, Viyana Konzerthaus, Berlin Philarmonie, Elbphilarmonie (Hamburg) gibi dünyaca ünlü salonlarda konserler veren muhteşem Stradivari Quartet ile CSO Ada Ankara’da sahne alıyor….

Opera, oratoryo, kantat, lied ve özellikle soprano severlerin kaçırmaması gereken konserin ilk yarısında Almanya’nın yaşayan en ünlü bestecilerinden Aribert Reimann’ın Mendelssohn ve Schumann’ın şarkılarından uyarlamaları müzikseverler için son derece ender ve büyük bir şölen vaat ediyor.

Konserin ikinci yarısında getirdiği devrimci dille müziğin tabiri caizse yapıtaşlarını değiştiren Avusturyalı besteci Arnold Schönberg’in” İkinci Yaylılar Dörtlüsü” Ankara’da ilk defa seslendiriliyor….

Mendelssohn ve Schumann’ın Alman romantizmiyle Reimann’ın Alman modernizmini ve büyük usta Schönberg’in oda müziği evrenindeki görkemli dünyasını sanatseverlere sunan bu konser Ankara’da yılın gerçek bir müzik olayı...



Program:
F. Mendelssohn (1809-1847) – A. Reimann ( 1936 - ) : “ Oder soll es Tod bedeuten”
Leise zieht durch mein Gemüt
Intermezzo I
Der Herbstwind rüttelt die Bäume
Intermezzo II
Über die Berge scheint schon die Sonne
Intermezzo III
Auf Flügeln des Gesanges
Intermezzo IV
Was will die einsame Träne (Strophe 1 & 2)
In dem Mondenschein im Walde
Was will die einsame Träne (Strophe 3)
Intermezzo V
Allnächtlich im Traume
Mein Liebchen, wir sassen beisammen
Intermezzo VI
Warum sind denn die Rosen so blass

R. Schumann (1810 – 1856) – A. Reimann ( 1936- ) :Şarkılar (Lieder) Op. 107
Herzeleid
Die Fensterscheibe
Der Gärtner
Die Spinnerin
Im Wald
Abendlied

ARA

A. Schönberg (1874 – 1951) Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No. 2 Op. 10
Mäßig
Sehr rasch
Litanei
Entrückung

Konser Sanatçıları:

Mojca Erdmann Soprano

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. (Çocuk etkinlikleri hariç)

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi : CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.