Etkinlik Hakkında

Jakub Orlinski solist kontrtenor
Zefira Valova keman, şef

Dönem müziği sahasında uzmanlaşmış virtüöz sanatçılardan oluşan ünlü İl Pomo D’oro ve  MET Opera başta olmak üzere dünyanın en önde gelen sahnelerinde yer alan yüksek prestijli ödüllerin sahibi Polonyalı kontrtenor Jakub Jozef Orlinski 26 Nisan’da CSO Ada Ankara’da.
 

BBC Music Magazine:  "İl Pomo D’oro erken dönem müziği sahnesinin  en parlak topluluklarından biri"

Dönem müziği sahasında uzmanlaşmış virtüöz sanatçılardan oluşan İl Pomo D’oro; barok ve klasik dönem operalarına ve enstrümantal eserlere getirdiği özgün, dinamik ve benzersiz yorumuyla öne çıkmakta. Maxim Emelyanychev, Riccardo Minasi, Stefano Montanar gibi usta isimlerle ayno sahneyi paylaşan ve gerçekleştirdiği kayıtlarla yüksek prestijli Opus Klassik ve Abbiatodel Disco ödüllerinin sahibi olan İl Pomo D’oro; BBC MUsic Magazine tarafından  "Erken dönem müziği sahnesinin  en parlak topluluklarından biri" şeklinde nitelendiriyor.
 

The New York Times “Jakub Jozef Orlinski tonunun güzelliğini sıradışı yorumuyla birleştiren bir sanatçı.”

İCMA: “Barok müzik seven herkesin dinlemesi gereken bir sanatçı”
 

MET Opera başta olmak üzere dünyanın en önde gelen sahnelerinde yer alan Polonyalı kontrtenor Jakub Jozef Orlinski prestijli Opus Klassik ödüllerinde  Anima Sacra adlı ilk kaydı ile “solo vokal kayıt” , Facce D’amore isimli ikinci kaydı ile de Yılın Kaydı (Solo Resital) ödüllerini kazandı.  Polonyali kontrtenor ilk solo albümü Facce d’Amore ile 2019 yılında ünlü İngiliz müzik dergisi  Gramophone tarafından “Yılın Genç Sanatçısı” ödülüne layık görüldü.

 

Orlinski, 2021 Uluslararası Opera Ödülleri'nde, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde kapalı gişe konserleri ve resitalleri ile büyük beğeni toplayan, Aix-en-Provence Festivali'nde çekilen Vivaldi'nin “Vedrò con mio diletto” adlı canlı performansı ile milyonlarca insanı bir araya getirdi. Eyfel Kulesi'ndeki “Paris Konseri” ve Orchester de l'Opéra National de Lyon eşliğinde gerçekleştirilen “Orchester National de France” ve “Les Victoires de la Musique Classique” ödüllü, “Rebâtir Notre Dame de Paris” konseri dahil olmak üzere, Orlinski’nin performanslarının yayınladığı televizyon gösterileri dünya çapında milyonlarla buluştu.



1. F. Cavalli: Sinfonia + Erme e solinghe… Lucidissima face (Endimione) from La Calisto (1661)
2..G. A. Boretti: Chi scherza con Amor (Eliogabalo) from Eliogabalo (1668)*
3. G. A. Boretti: Sinfonia + Crudo amor non hai pieta (Claudio) from Claudio Cesare (1672)*
4. G. Bononcini: Infelice mia costanza (Aminta) from La Costanza non gradita (1694)
5. G. Bononcini: SINFONIA - La Nemica d'Amore fatta amante INSTRUMENTAL
6. F.B. Conti: Odio, vendetta, amor (Fernando) from Don Chisciotte (1719)
7. G. F. Handel: Pena tiranna from Amadigi di Gaula (1715)
ARA
8. G. F. Handel: Voi che udite from Agrippina
9. G. F. Handel: Spera che tra le care gioie (Muzio) from Muzio Scevola (1721)
10. N. Matteis: Ballo dei Bagatellieri from Don Chisciotte in Siera Morena (1719)
11. L. A. Predieri: Finche salvo e l’amor suo (Scipione) from Scipione i Giovane (1731)*
12. G. M. Orlandini/Mattheson: Che m'ami ti prega - (Nerone) from Nerone (1721)

 

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. (Çocuk etkinlikleri hariç)

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi : CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.