Etkinlik Hakkında

Ömer Faruk Belviranlı genel sanat yönetmeni
Ahmet Çalışır müzik direktörü 

 

BÜYÜK ACIYA TÂZÎMEN

16 Mart 2023'ten tam kırk gün önce yüreklerimizden yıllarca izleri silinemeyecek asrın afetini yaşadık!

Depremin maddî ve mânevî yaralarının sarılmaya çalışıldığı bir dönemdeyiz.

Deprem şehitlerimizi tâzîmen Kur’ân-ı Kerim, Hatm-i Şerîf duâları ile bu gece mânevî yaralarımızı bir nebze de olsa hep birlikte sarmaya çalışacağız. Allah bu niyetimizi kabul eylesin, deprem şehitlerimizin azîz ruhları şâd, makamları cennet olsun.


Besteli Mevlîd Hakkında

UNESCO tarafından 9-24 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen 41. Genel Konferansı’nda alınan karar gereğince “Süleyman Çelebi’nin Vefâtının 600. Yıl Dönümü” 2022 UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri arasına alınmıştır.

Cumhurbaşkanlığımızın 02.06.2022 tarih ve 2022/6 sayılı Genelgesi'nde Mevlîd’in başta Balkanlar ve Orta Asya olmak üzere pek çok ülkede ortak kültür değerimiz olmasına vurgu yapılarak Süleyman Çelebi'nin yâd edilmesi amaçlanmıştır.

Vesîletü’n-Necât olarak adlandırılan Mevlîd, hattat, bestekâr, tanbûri; klâsik sanatlarımızın son dönem temsilcisi, Kur'ân âşığı, Hâfız Kemal Batanay tarafından 1956 yılında bestelenerek klâsik mûsikimize kazandırılmıştır.

Günümüze bu formda ulaşan yegâne örneğin kültür coğrafyamızda tanıtılması amacıyla gerçekleştirilecek ilk icrâsı, böylesi özel bir geceye; 'Rahmet Gecesi’ne nasip oldu.

Merhum Kemal Batanay, Mevlîd-i Şerîf’in 12 bahrini mûsikimizin seksen dokuz makamı ve on farklı ritmi ile bestelemiştir. 1049 mûsiki notası satırından ibaret olan eserin, bugün sadece iki ilâhi ile beş bahir içinden bazı bölümleri icrâ edilecektir.

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Kapadokya Üniversitesi İşbirliğinde  Güzel  Sanatlar Genel Müdürlüğü Sanatçıları

 

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. (Çocuk etkinlikleri hariç)

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi : CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.