Etkinlik Hakkında

Milos Karadglic gitar, solist

Avrasya Filarmoni Orkestrası
Orhun Orhon şef

 

 

John Williams ve Julian Bream gibi efsane olmuş isimlerin ardından adı gelmiş geçmiş en iyi gitaristler arasında değerlendirilen günümüzün fenomen gitar virtüözlerinden  Grammy ödüllü  Milos Karadaglic 20 Mayıs'ta CSO Ada Ankara'da gerçekleşecek konserde Rodrigo’nun  Gitar Konçertosu'nu  (Concierto de Aranjuez) seslendiriyor. Sanatçıya Orhun Orhon yönetiminde Avrasya Filarmoni Orkestrası'nın eşlik edeceği konserin ikinci yarısında ise müzikseverleri anlatımlı olarak gerçekleştirilecek olan Milos Karadaglic Solo Gitar Resitali bekliyor.

 

Miloş Karadgliç 

Miloš, Karadağ'da bir çocukken, büyüdüğü evin bir köşesinde toz tutan eski gitarı ilk kez eline aldığı anı "İlk dinleyişte aşk" olarak tanımlıyor. 1990'ların başında Karadağ, klasik müziğe rahat bir giriş kapısı değildi, bu nedenle Miloš 14 yaşındayken bir müzik okuluna gitmeye karar verdiğinde ailesi kendisini temkinli bir şekilde destekledi. Karadagliç: “Kraliyet Müzik Akademisi'nde yer almak için Balkanlar'dan ayrılıp Londra'ya gelmek biraz Mars'a gitmek gibiydi" diyor.

 

2010’da  Miloš, efsanevi plak şirketi Deutsche Grammophon ile özel bir kayıt sözleşmesi imzaladı ve çok geçmeden uluslararası orkestralarda solist olarak konserler vermeye bşladı. Kapalı gişe resitaller gerçekleştirdi.  Dünyanın dört bir yanında en önemli konser salonlarında ve büyük festivallerde yer alırken, en çok satan kayıtlarıyla sürekli olarak müzik listelerinin zirvesinde yer aldı. O dönemin en önemli olaylarından biri, Royal Albert Hall'da, türünün ilk örneği olan ve eleştirmenler tarafından çok övülen solo gitar resitaliydi.

 

Miloš'un ilk albümleri "Mediterraneo" ve "Latino" oldukça başarılıydı, 2014 yılında Londra Filarmoni Orkestrası ve Yannick Nézet-Séguin ile Rodrigo'nun konçertolarını kaydettiğinde Sunday Times ona "Aranjuez Kralı" lakabını verdi. 2016'daki albümü 'Blackbird – The Beatles Album' ve 2019'da çıkan beşinci stüdyo albümü 'Sound of Silence' herkes tarafından beğenildi.

 

Geçtiğimiz yıl Miloš, Universal ile 10. yılını kutladı ve Nisan ayında hem kendisi için yazılmış hem de onun eşsiz mirasından ilham alan iki yeni gitar konçertosunu dünyaya sunan yeni bir albüm çıkardı. Joby Talbot'un 'Ink Dark Moon' dünya prömiyerini 2018'de Royal Albert Hall'da BBC Senfoni Orkestrası ile BBC Proms'da yaparken Miloš, 2019'da Howard Shore'un 'The Forest' adlı eseri için Ottawa Ulusal Sanat Merkezi Orkestrasına katıldı. Bu albüm onun gitar için yeni eserler yaratmaya devam edeceğine ve yıllar boyunca çağdaş gitar repertuarının öncüsü ve yenilikçisi olacağının bir kanıtı.

 

 Program
Joaquín Turina: La Oración del torero (yaylı çalgılar orkestrası için) Op. 34 (1925)
Joaquín Rodrigo: Gitar Konçertosu "Aranjuez"

Ara 

Milos Karadaglic Solo Gitar Resitali:
H. Villa-Lobos: Prelude No. 1, 3, 5
Mathias Duplessy: Amor Fati
Harold Arlen:Over the Rainbow  (Düzenleme: Tōru Takemitsu)
Isaac Albeniz: Asturias

 

Etkinlik Kuralları

6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. (Çocuk etkinlikleri hariç)

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi : CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.