Etkinlik Hakkında

Necmi Kıran şef

Solistler:
Gülderen Yavuz
Güngör Şakar
Kağan Alptekin
Nahide Saygün Akkal
Senem Gül
Süleyman Hatunoğlu

“Haydar Haydar” isimli deyişle özdeşleşmiş olan Erzincan’lı Ali ekber ÇİÇEK, bu eserle hem kendisini hem de Türk halk Müziğini, dolayısıyla Bağlama’yı ülke sınırlarımızın dışına taşımayı başarmış istisna sanatçılarımızdandır. Öyle ki bu deyişin yüksek ifade gücü, her tarz müzik sanatçılarının repertuvarında özel bir yer edinmiştir. Dinleyicisini, gerek Sıtkı Baba’ya (Pervâne’ye) ait şiiriyle gerek Ali Ekber Çiçek’e ait müzikal dokusuyla mistik bir ruh haline çeken deyiş, Piyano ve Senfonik orkestra uyarlamalarıyla da hem ülkemiz hem yurt dışı sahnelerinde zevkle icra edilmiştir.

Ali Ekber ÇİÇEK, 1961 yılında TRT kurumunun sınavlarını kazanarak, Yurttan Sesler Topluğunda 35 yılı aşkın bağlama ve ses icrasıyla görev yapmıştır. Bu süreçte kendinden derlenen ve kendisinin derlediği ezgilerin sayısı 400’ü aşmıştır. Erzincan kültürünün doğasından neş’et etmiş ve zengin bir repertuvara sahip olan sanatçı, duru ve sakin üslûbuyla, çalma ve okuma geleneğimizin önemli temsilcilerinden biri olmayı başarmıştır. Özellikle bireysel icralarında alevî deyiş, semah, düvâzlarının icrasında öne çıkmıştır. Unutulmaz ezgileri belleklere kazımıştır. Bunlardan bazıları şunlardır.

· Haydar Haydar (On Dört Bin Yıl Gezdim Pervanelikte)
· Böyle İkrarınan Böyle Yolunan
· Derdim Çoktur Hangisine Yanayım
· Ey Erenler Akıl Fikir Eyleyin
· Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim
· Gurbet Elde Bir Hal Geldi Başıma
· Yolumuz Gurbete Düştü
· El Vurup Yaremi İncitme Tabib
· Yolumuz Gurbete Düştü

Kendine has bağlama çalma ve söyleme üslunu geliştirmiş olan sanatçı, kendinden sonra gelen bir çok tanınmış ve tanınmamış halk müziği sanatçısını etkilemiştir.

Böylesine özgün bir değeri olan Üstâd Ali Ekber Çiçek’in yâd edildiği, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun, Şef Necmi KIRAN yönetimindeki  “Üstâdların İzinden” -  Ali Ekber Çiçek / Erzincan adlı konserinde, hem kendisinin hem de doğduğu memleketi Erzincan’ın repertuvarından seçkin örnekler sunulacaktır.

Bu özel temalı konserin ajandanızda olmasını dileriz.

 

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. 6 yaş üzeri bilete tabidir.

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan  dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi: CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.