Bilet Al

Etkinlik Hakkında

Necmi Kıran şef

solistler:
Latife Erarslan
Mihriban Akkuş
Naim İyigün
Necmi Kıran
Pelin Karakuş
Coşkun Gök konuk sanatçı
Tuğrul Şan konuk sanatçı

Ordu, Doğu Karadeniz bölgemizde doğa güzellikleri, bitki örtüsü, mavi ve yeşilin kucaklaştığı kıyıları, dağları, yaylaları, dereleri, şelaleleri ile fiziki güzelliklerinin yanında, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle karakteristik özellikler taşıyan şirin bir ilimizdir.

Müzik, tiyatro, sinema, edebiyat, spor, siyaset … gibi alanlarında tanınmış birçok değere sahiptir. Ordu, kendine has sosyo-kültürünün içerisinde, kültür-sanat hayatını hâlen canlı tutmayı başaran nadir illerimizden sayılabilmektedir. Tüm bunların yanında coğrafik flora zenginliğinin yanında bir o kadar da halk Müziği ve oyunları açısından da ayrı bir zenginliğe sahiptir. Yalı havaları, karşılamalar, horonlar, kol havaları; iç bölgelerde halaylar, barlar, imece havaları, Efiloğlu(Efilo) havaları, oturak havaları, semahlar, deyişler ve halk oyunları bu zenginliklerin bazılarındandır. İlde bağlama, ud, kemençe, keman, klarnet, dilli ve dilsiz kaval, zurna, davul gibi çalgılar, hâlen aktif olarak halk nezdinde icra edilmektedir.

Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun Şef Necmi KIRAN yönetimindeki “Yörem Yörem Türküler” adlı seri konserlerinden bu konserdeki tematik ili, Ordu’dur.

Konserde Ordu ilinin zengin müzikal yapısından seçkin türkü ve oyun örnekleri sergilenecektir. Konserin ilk koral bölümünde, koro sanatçılarından Latife ERARSLAN, Mihriban AKKUŞ, Naim İYİGÜN, Necmi KIRAN ve Pelin KARAKUŞ solist olarak sahne alacak. İkinci solo bölümünde ise, TRT kurumundan emekli, Ordu’lu ün yapmış ses sanatçılarından  Coşkun GÖK ve Tuğrul ŞAN yer alacak.

Ordu ilimizi türküleriyle yakından tanımak isteyen sanatseverlerin ve Orduluların kaçırmayacağı özel bir konser.

 

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. (Çocuk etkinlikleri hariç)

• Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserlerinde; konser saati başlangıcında kapılar kapanacak ve içeri dinleyici alınmayacaktır. Konsere geç kalan dinleyicilerimiz aralı konserlerde görevli personelin yönlendirmesiyle, konserin ikinci yarısında salona alınacaktır.(Ara olmayan konserlerde geç kalan dinleyiciler konsere alınmayacaktır) Konser başlamadan 10 dakika önce salon içerisinde yerlerinize oturmanızı önemle rica ederiz.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz !

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle aralı konserlerde konserin ikinci yarısında salona alınacaktır. Ara olmayan konserlerde salona yeniden giriş mümkün değildir.

Bilgi : CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.