Bilet Al

Etkinlik Hakkında

Orkestra Şefi Rustam Rahmedov
Müzik Murat Cem Orhan
Libretto Zeynep Ergüven
Rejisör Zeynep Çelen Tamer
Dekor Tasarım Aykut Öz
Kostüm Tasarım Gazal Erten
Işık Tasarım Barış Karataş
Koreograf Misket Alkım

Yaş Sınırı: 5+

Cingöz’ün Oyunu, eğlenceli ve öğretici hikayesiyle çocuklara çevre bilincinin önemini keyifli bir şekilde anlatıyor. Gelin, hep birlikte doğayı kucaklayalım ve bu anlamlı hikayeye tanıklık edelim! 🌿

Görkemli bir sarayda Kraliçe, yardımcıları Cingöz, Bahçıvan, Aşçı, Fare Mina ve Telaşlı Tavşan birlikte huzur içinde yaşamaktadırlar . Sarayın her köşesi mutlulukla doludur çünkü burada yaşayan herkes eğlenceli, neşeli ve birbirine bağlıdır. Ancak bir gün Kraliçe’nin kız kardeşi Güzel Burun ve onun sadık dostu Koca Kuyruk’un sarayı ziyarete gelecekleri haberini alırlar. Bu haber sarayda küçük bir tedirginliğe neden olur çünkü Güzel Burun önceki ziyaretlerinde birçok soruna yol açmıştır. Ne yazık ki saray halkı tedirgin olmakta haklıdır.Güzel Burun ve Koca Kuyruk yaşadıkları ülkede de soruna yol açmışlardır. Zevk uğruna bütün ağaçları kestikleri için yağmur yağmaz olmuş ve toprak kurumuştur. Artık orası yaşanamayacak hale gelince, çareyi Kraliçe’nin sarayına sığınmakta bulmuşlardır. Yaşananlardan dersini almamış olan Güzel Burun, Kraliçe’nin bu yıl sarayda su kıtlığı olduğunu söylemesine, suyun dikkatli kullanılması gerektiğini izah etmesine rağmen sarayın havuzunun doldurulmasını istemektedir.

Cingöz, Güzel burun ve Koca kuyruğun bu sırrını öğrendikten sonra Kraliçe’ye haber verir. Birlikte onlara bir ders vermek için plan yapmaya karar verirler. Sarayda, tüm konukların katılacağı ve kazananın seyirciler tarafından belirleneceği bir şarkı yarışması düzenlenir. Güzel Burun ve Koca Kuyruk bu yarışmayı kazanacaklarından çok emindir. Ancak sıra Cingöz ve Kraliçe’ye geldiğinde, söyledikleri şarkı Güzel Burun’a büyük bir ders niteliğindedir. Şarkılarında, ağaçlar kesildiğinde ormanların yok olduğunu, yağmurun yağmadığını ve doğanın korunmaması halinde yaşamın oldukça zorlaştığını anlatırlar. Bu şarkı, Güzel Burun ve Koca Kuyruk’un hatalarının farkına varmalarını sağlar. Havuzun doldurulmasından vazgeçerler ve artık doğayı korumaya söz verirler. Ayrıca, sarayda kalıp Kraliçe ve diğerleriyle birlikte yaşama kararı alırlar. Bundan böyle hep birlikte doğayı koruyacak, ağaç dikecek ve kaynakları bilinçli kullanacaklardır. Saray halkı ve yeni katılan dostları, doğayı sevmenin ve ona sahip çıkmanın mutluluğunu yaşarken, Cingöz, zekâsıyla bir kez daha herkesi bir araya getirmeyi başarmıştır.

  Hikâyenin sonunda, Cingöz, Kraliçe ve diğerleri minik bir şarkıyla birbirlerine ve doğaya olan sevgilerini ve çevreye duyulan saygının önemini dile getirirler:

 “Ne derler bilirsiniz,  doğayı severseniz

Bu sevgiyi siz de hissedersiniz

Kucakladık doğayı, sevdik biz bu oyunu

Sonunda kazandı Cingöz’ün Oyunu.”

Ve herkes mutluluk içinde yaşar...

 

Etkinlik Kuralları

• Ankara İnternet gişemizde, aylık opera ve bale programının belirlenmesi halinde temsil tarihinden 15 gün önce saat 10.30'da satışa sunulmaktadır.
• CSO ADA ANKARA'da gerçekleşmesi planlanan temsillerin satışa çıkma tarih ve saatleri temsil tarihinden 60 gün önce 10.30'da satışa sunulmaktadır.
• Temsillerimiz ilan edilen tarih ve saatte başlar. Seansa geciken seyircilerimiz ilk perdeyi izleyemezler.
• Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü gerektiğinde temsil düzeninde ve programda değişiklik yapabilir.
• Devlet Opera Bale etkinlikleri için kurum kararı doğrultusunda 01.01.2016 tarihi itibari ile "Bilet Açığa Alma" işlemi artık gerçekleşmeyecektir.
• ÜYELİK girişi yapılarak satın alınan biletlerin iadesi, etkinlik saatine 48 saat kala BiLETLERiM bölümü içinde yer alan IPTAL ET kısmından yapılabilir. İptal/İade işlemleri internetten alınan ve gişeden yazdırılmamış  biletler için geçerlidir. 
• ÜYELIK girişi yapılmadan satın alınan biletlerin iade taleplerinin etkinlik saatine 48 saat kala info@biletinial.com adresine mail yoluyla iletilmesi gerekmektedir. İptal/İade işlemleri internetten alınan ve gişeden yazdırılmamış biletler için geçerlidir.
• 7 yaşından küçük izleyicilerimizin çocuk temsilleri dışındaki temsillere getirilmemesini rica ederiz.
• Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarında çalışan personel ve çocukları ile emekliler ve öğrenciler temsillerimizde gişeden kimlik ibraz etmek şartıyla indirim uygulanan yerlerden %40 indirim uygulanabilir.
• Toplu bilet taleplerinde asgari koltuk sayısı Genel Müdürlük ve bağlı Müdürlüklerce belirlenir ve 50 kişiden fazla olan taleplerde %30 indirim uygulanabilir.
• Gaziler, şehit ve gazilerin dul ve yetimleri, engelliler ile "65 yaşını doldurmuş, Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz T.C. Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında 2022 sayılı Kanun" kapsamındaki kişiler gişeden yer numarası almak kaydı ile temsilleri ücretsiz izleyebilirler. Bilgilerinize sunarız.