Etkinlik Hakkında

Macaristan’ın en parlak org virtüözlerinden Dóra Pétery CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da! Macaristan’ın önde gelen org, klavsen ve klavikord sanatçısı Dóra Pétery ülkesinin son yıllarda uluslararası platformlarda yükselen yıldızlarından…

              

Jordi Savall, Ivan Fischer gibi dünyaca ünlü sanatçılarla konserler veren sanatçı rönesanstan modern müziğe uzanan çok geniş bir repertuvara sahip. Stockholm Messiaen Festivali, Amsterdam Fortepiano Festivali, Halberstadt Cage Festivali ve Bach 24 Festival Müpa Budapest gibi önemli festivallerde sahne alan Pétery CSO Ada Ankara Tarihi Salon’daki solo org resitalinde birbirinden güzel eserlere yer veriyor.

               

Klasik batı müziğinin en yüksekteki ustalarından Bach’tan, barok müziğin Venedikli prensi Vivaldi’ye eşsiz Mozart’tan yazdığı org sonatlarıyla bu enstrüman için özel bir sevgi beslediğini kanıtlamış Mendelssohn’a, bu konser dinleyicilere büyüleyici tınılar sunuyor…

 

Program:

J. S. Bach Toccata ve Füg Do majör, BWV 566a

W. A. Mozart Adagio ve Allegro, Fa minör K. 594  

A. Vivaldi J.S. Bach  Konçerto Do majör RV 594  

1.without tempo indication 2. Recitativ: Adagio 3. Allegro - Cadenza – Allegro

J. S. Bach “Ich ruf zu dir” korali BWV 639

F. Mendelssohn Prelüd ve Füg, Do minör Op. 37 No. 1

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır (çocuk etkinlikleri hariç).

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan ziyaretçilerimiz görevli personelin yönlendirmesi ile alkış arasında salona girebilecektir.

• Konser ve etkinlik biletleri iptal işlemleri biletinial tarafından etkinlik saatinden 48 saat öncesine kadar yapılabilmektedir.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.