Etkinlik Hakkında

Caz dünyasına yeni bir soluk getiren fenomen basçı Kinga Glyk ilk kez Türkiye’de!

 

İşte karşınızda tam bir internet fenomeni. Bu genç kadın oldukça yetenekli, yaratıcı ve caz müziğini ana akım pop ve groove ile harmanlayan günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul ediliyor. Yirmi beş yaşındaki Kinga Glyk, anavatanı Polonya'da sadece bir caz grubunun lideri değil, aynı zamanda şu anda Avrupa'daki tüm sosyal ağlarda en büyük caz karakteri.

 

Głyk, babası da kendisi gibi bir caz müzisyeni vibrafoncu Irek Głyk. Glyk’in müzikal kariyeri 12 yaşında babası ve davulcu olan abisi ile kurdukları aile triosu PIK ile başladı. 18 yaşında ilk albümü registration’ı kaydettikten sonra kendi üçlüsüyle Jazz Open Stuttgart ve Saint Moritz caz festivali gibi uluslararası büyük festivallerin sahnesine konuk olmuştu. 2017’de youtube’a yüklediği solo performansı olan ünlü blues sanatçısı Eric Clapton’ın Tears in Heaven parçasının coverı milyonlarca tıklanma aldı ve Glyk artık uluslararası caz otoriteleri tarafından Avrupa Genç Cazının kurtarıcısı olarak kabul edilen bir fenomene dönüşmüştü.

 

Bu başarıya kayıtsız kalmayan dünyaca ünlü plak şirketi Warner Glyk ile sözleşme imzaladı ve ardından 2017 yılında tenor saksafonda Tim Garland ( Chick Corea, Mark Guilliana ) piyanoda Nitai Hershkovits (Avishai Cohen) ve davulda Gregory Hutchinson (Joshua Redman, Brad Mehldau) gibi all star bir kadroyla dream albümünü kaydetti. Glyk'in Dream albümü hakkındaki yorumları ise nasıl bir etkileyici müzisyen olduğunun adeta özeti gibi tınlıyor. "Hızlı ve yavaş notalar çalmaktan çok daha fazlasını insanlarla paylaşmayı tercih ediyorum. Söyleyecek sözü olan şarkılar yazmak istiyorum. Müzik benim için harika bir yolculuk. Gerçekten sevdiğim şeyi yapıyorum ve bu harika. Hayallerim umduğumdan daha hızlı gerçekleşiyor!" Sizce de Yeni albümüne “Dream” adını vermesi şaşırtıcı mı?

 

Polonya’nın Avrupa cazına armağan ettiği bu büyük yıldız, tüm müzik severleri 5 Kasım 2022 tarihinde 20.00’da CSO Ada Ankara Ana Salon’a bu büyülü yolculuğuna eşlik etmek üzere bekliyor.

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır (çocuk etkinlikleri hariç).

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan ziyaretçilerimiz görevli personelin yönlendirmesi ile alkış arasında salona girebilecektir.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.