Etkinlik Hakkında

Can Çakmur Solo Piyano Resitali

 

Konser Eserleri:

Eric Domenech - Prelude for Schwanengesang 
Liszt/Schubert - Selections from Schwanengesang

                         ARA

Liszt - Fantasie and Fugue on Bach
Chopin - Impromptu in A flat Major Op. 29, Impromptu in G flat Major Op. 51, Scherzo in c sharp Minor Op. 39
Brahms/Bach - Chaccone

 

Konser Solistleri:

Can Çakmur - Piyano

 


Can Çakmur, Liszt, Schubert, Chopin ve Bach’ın eserlerinin yanında Alman-Fransız besteci Eric Domenech’in kendisine ithaf ettiği “Schwanengesang için Prelüd” eserinin Türkiye prömiyerini gerçekleştireceği bir programla CSO Ada’ya konuk oluyor.


Eric Domenech 15 dakikalık etkileyici kompozisyonunda Schubert’in Schwanengesang şarkı dizisinden motifleri kullanarak Schubert’in şarkı dizisine yeni bir perspektiften yaklaşmayı amaçlıyor. Eserin hemen ilk notalarında gizlenmiş olan motif 15 dakika boyunca yavaş yavaş Schubert’in Liebesbotschaft isimli şarkısının melodisi haline geliyor ve bu eserin Liszt tarafından yapılmış piyano uyarlamasına bağlanıyor.


Çakmur, Domenech’in eserinin ardından uluslararası basında büyük övgü toplayan, Diapason D'or alan, International Piano dergisinin “Liszt’in dehasını bu derecede gözler önüne seren "nadir albümlerden biri” olarak tanımladığı albümünden, Liszt’in uyarlamalarıyla Schubert’in Schwanengesang dizisinden şarkılar seslendirecek.


İkinci yarıda Liszt’in armonik açıdan en zengin parçalarından biri olan Bach ismi üzerine "Fantezi ve Füg” isimli eseri, Chopin’in iki İmpromptu’su ve 3. Scherzo’su ve Brahms’ın sırf sol el için uyarlamasıyla Bach’ın Re Minör Keman Partitası’ndan Chaccone’u yer alıyor.

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır (çocuk etkinlikleri hariç).

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan ziyaretçilerimiz görevli personelin yönlendirmesi ile alkış arasında salona girebilecektir.

• Konser ve etkinlik biletleri iptal işlemleri biletinial tarafından etkinlik saatinden 48 saat öncesine kadar yapılabilmektedir.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.