Etkinlik Hakkında
Necmi Kıran şef
Solistler:
Eyüp Görkem
Nahide Saygün Akkal
Pelin Karakuş
Sıtkı Akın
Yıldız Çam Özdemir
Gülşen Kutlu Konuk Solist
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk: “Ben Ankara’yı coğrafya kitaplarından değil, tarih kitaplarından tanırım, çok önceden Selanik’teyken tanımıştım,” demiştir. Osmanlı Devleti, 1919 da buhranlı son dönemlerindedir. Mustafa Kemal Paşa, İstanbul’da iken Samsun’a gitmek üzere görevlendirilir ve 19 Mayıs 1919’da bir gurup arkadaşıyla Samsun’a ayak basar. Samsun’da ülkenin düştüğü buhranı daha yakından hisseder. Bunun üzerine kurtuluş mücadelesinin fitili ateşleyerek, Havza ve Amasya üzerinden geçip, Erzurum ve Sivas’ta düzenlenen kongrelere katılır. Ardından, daha önceden Selanik’teyken tanıdığı Ankara’ya, Temsil Heyeti ile birlikte, Dikmen sırtlarından giriş yapar. Tarih, 27 Aralık 1919 olmuştur. Mustafa Kemal Paşa ve Temsil Heyeti’ni Dikmen sırtlarında karşılamak üzere, içlerinde Beypazar’lı bir kısım atlı kadınların da olduğu 3000 atlı ve 700 yayadan oluşan seğmen alayı düzülmüştür..
Bugünün öncesinde, heyetin geleceğine dair Ankara içine tellal salınmış, geceden sabaha Sin Sin ateşi yakılmış, davul-zurnalar çalınmış, oyunlar oynanmış, seğmen sancağı dikilmiş, koçlar kesilmiş ve dualar okunmuştur. İşte bu tüm eylemlerin bütünü, yeni bir devlet kurma iradesinin ritüelleştiği, kadim Oğuz Töresidir, Kızılca Gün’dür.
Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Şef Necmi KIRAN yönetiminde, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, kuruluşun dört yıl öncesi 27 Aralık 1919 tarihli son Kızılca Gün iradesinin hayat bulduğu bu özel günün anısına, “KIZILCAGÜN’ÜN TÜRKÜSÜ” adlı bir proje konser hazırladı. Ankara Seymenler Kulübü Derneği Seymenlerinin oyunları eşliğinde, Koro- Solo icralı konserin birinci bölümünde, koronun solistlerinden Eyüp Görkem, Nahide Saygün Akkal, Pelin Karakuş, Sıtkı Akın ve Yıldız Çam Özdemir yer alıyor.
Konserin ikinci bölümünde ise, Türk Halk Müziğimizin usta yorumcusu Gülşen Kutlu yer alıyor. “Kızılcagün’ün Türküsü”, belleğinizde unutulmaz bir iz bırakacak özel bir konserdir.
Etkinlik Kuralları
• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. (Çocuk etkinlikleri hariç)
• Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserlerinde; konser saati başlangıcında kapılar kapanacak ve içeri dinleyici alınmayacaktır. Konsere geç kalan dinleyicilerimiz aralı konserlerde görevli personelin yönlendirmesiyle, konserin ikinci yarısında salona alınacaktır.(Ara olmayan konserlerde geç kalan dinleyiciler konsere alınmayacaktır) Konser başlamadan 10 dakika önce salon içerisinde yerlerinize oturmanızı önemle rica ederiz.
• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!
• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.
• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.
• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle aralı konserlerde konserin ikinci yarısında salona alınacaktır. Ara olmayan konserlerde salona yeniden giriş mümkün değildir.
Bilgi : CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.