Etkinlik Hakkında

Çağdaş müzik sahnesinin dahiane kadın gitaristi Ana Popović, yeni albümü Power turnesi kapsamında 12 Kasım’da ilk kez Ankara’da CSO Ada Ankara Ana Salon sahnesinde tüm müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

“Belgrad doğumlu gitarist ve şarkıcı Ana Popovic, üçlü albümü Power için tekrar yollarda! Power Popovic’in bugüne kadarki en iddialı işini ortaya koyuyor.

Experience Hendrix 2014-17 sahnesindeki tek kadın gitarist olan Ana, çağının müziğine yön veren özel bir isim. Ana Trilogy hakkında, “Müzik endüstrisinin şu anki durumu ve geleceği ile ilgili kuşkularımızın olduğu bu günlerde, TRILOGY ile başka bir hikaye anlatmak istedim. Plak endüstrisi ağır darbeler almış olsa da ve Spotify hepimizi ezmiş geçmiş olsa da bir sanatçıyı durdurmak çok zor. Yaratıcılık hala hayatta ve müzik hayatı kutlamanın en güzel yolu.”

Sırbistan doğumlu Ana, müziğin fazlasıyla değer gördüğü bir ailede büyüdü. Gençliği boyunca babasının arkadaşlarını toplayıp tertiplediği doğaçlama caz geceleriyle olgunlaşan Ana, babasının etkileyici blues ve soul plak koleksiyonun arasında kendini ve kendi müziğini keşfetmeye başladı. Bu atmosferde babasının gitarına 15 yaşında sarılan Ana, günümüze kadar geçen sürede yetenekli ve cesur bir gitar fenomenine dönüştü.

Ana ve grubu, durdurak bilmeden dünyanın her bir köşesindeki blues, jazz ve rock festivallerinde sahne alıyor. Fender, D’Angelico, Jim Dunlop, Joe Bonamassa ve Gary Clark Jr. gibi isimler tarafından desteklenen Popovic, bugüne kadar B.B. King ve Buddy Guy gibi isimlerle aynı sahneyi paylaştı. Altı Blues Music Ödülü’ne aday gösterilen Popovic, Vintage Guitar ve Guitar Player gibi dergilerin kapağında yer aldı. Can You Stand The Heat (2013) ve Unconditional (2011) albümleri USA Today tarafından haftanın albümü seçilerek NPR Music’te yer aldı. Ana’nın tüm albümleri, Billboard Blues Chart’ta ilk 5 arasında gösterildi ve haftalar boyunca dünyanın bir çok radyo istasyonunun listelerinde kalmayı başardı.”

“Ana Popovic gerçekten muhteşem bir gitarist.”

Bruce Springsteen

“Ana’nın blues’u gerçek bir lüks.”

Billy Gibbons (ZZ Top)

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. 6 yaş üzeri bilete tabidir.

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan  dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi : CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.