Bilet Al

Etkinlik Hakkında

İlber Ortaylı  anlatıcı
Mert Süngü  tenor, sampler ve eser düzenlemeleri
Chiara Cattani klavsen ve eser Düzenlemeleri
Lorenzo Gugale  keman
Fabiano Merlante  lute, theorbo
Camerata Barok İstanbul

Konuk Sanatçılar: Coşkun Karademir (bağlama, kopuz), Cenk Erdoğan (perdesiz gitar), Burcu Karadağ (ney)

Köklere Dönüş…

Levante, varsayımsal/farazi kurguda zamanın ve mekanın ötesine geçen müzikal bir yansıma. Mezopotamya; binlerce yıl nice şarkıya, ezgiye türküye ev sahipliği yapmış kadim bir geleneğin yurdu, toprağı… Akdenize uzanan her dili, her aidiyeti farklılıklarına rağmen aynı duygularda, aynı kökte farklı müzikal gelenekler ile buluşturan; şarkıları, türküleri, ağıtları İtalyan Barok dönemi ile eşleşen eserlerin buluştuğu bir yeni gelenek. Öyküsüyle, müzik ile kültürel farklılıkların muhteşem ahengine tanıklık ederken, “Bu coğrafyanın en tanıdık halk ezgileri İtalyan topraklarında şekillenseydi, nasıl duyulurdu?” sorusunun cevabını Levante veriyor.

Çok değerli müzisyenleri bir araya getiren Levante, Prof. İlber Ortaylı tarihi derin bilgisini Levante ile harmanlarken, dünyaca ünlü Belcanto stili üzerinde uzmanlaşmış tenor Mert Süngü ve Barok müziğin parlayan orkestra şefi ve klavsen sanatçısı Chiara Cattani’nin düzenlemeleriyle hayat buluyor. Avrupa’nın en prestijli Barok orkestralarının önde gelen isimlerinden Lorenzo Gugole (konzertmaister) ve Fabiano Merlante (Lute,Theorbo)’ ye Camerata Barok İstanbul eşlik ediyor. Kariyerleri ülke sınırlarını aşmış, pek çok uluslararası festivalde ve dünya sahnelerinde yer almış; Coşkun Karademir (Bağlama), Cenk Erdoğan (Gitar), Burcu Karadağ (Ney)’ın katılımlarııyla daha da zenginleşen repertuar seyircilerin beğenisine sunuluyor.

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. 6 yaş üzeri bilete tabidir.

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan  dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi : CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.