Etkinlik Hakkında

Afrika'nın Renkleri Sergisi 21-29 Eylül tarihleri arasında CSO Ada Ankara Fuaye alanında ücretsiz ziyarete açık olacaktır. Ziyaret saatleri 10:00-22:00

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Ankara Kültür Yolu Festivali kapsamında, İKASD İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği tarafından projelendirilen ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteği ile gerçekleştirilen ‘’Afrika’nın Renkleri’’ projesi 21- 29 Eylül 2024 tarihleri arasında CSO Ada Ankara’da sanatseverler ile bir araya gelecektir.

Ekolojik koşulları, çok çeşitli etnik grupları, dilsel ve dinsel çeşitliliği ile kültürel pratiklerin sosyal yaşamlarında doğurduğu faaliyetler sebebiyle dünyanın en renkli kıtalardan biri Afrikadır.   Kültürleri ortak bir yaşam biçimi oluşturma temeline dayanarak şekillenmiştir. Yerel halk, geleneğini ve kültürel mirasını korumayı başarmıştır. Bunu da ortak yaşam biçimlerine ve geleneklerine olan bağlılıkları sayesinde gerçekleştirmişlerdir. Geleneklerine sahip çıkmaları, üretkenlik noktasında halkı beslemiştir. Dolayısıyla Afrika sanatı, kendi özgün kimliğini her zaman korumuş ve bu özgünlüğü sanat eserlerine yansıtmıştır.

Bu zengin kültür altyapısı ile büyüyen Afrika Çağdaş Sanatları ise son yıllarda küresel ölçekte büyük ilgi görmekte ve değer kazanmaktadır. Disiplinler arası Afrika çağdaş sanatları özellikle 21. yüzyılda dünya sanat piyasasında yükselen bir fenomen haline gelmiştir.

İzleyiciler, Afrika sanatının farklı disiplinlerinden 14 sanatçı katıldığı ve küratörlüğü Beste Gürsu tarafından yapılan çağdaş sanatlar, geleneksel Afrika tekstil sanatları, Afrika’nın en önemli kültürlerinden dans ve müziğin bir araya geldiği performans sanatlarını izlerken, sanatçı atölye çalışmalarına katılarak zengin bir yelpazede Afrika kültür ve sanatını festival süresince CSO Ada Ankara’da deneyimleyebileceklerdir. 

 Katılımcı Sanatçılar

Çağdaş sanatlarda: Akporode Collins Abinoro, Chukwudi Franklyn Enebeli, John Oyedemi Joshua, Kaluhandilage Madura Imal Silva, Steve Ucheka Ekspenisi, Theophilus Adesola Adewuyi, Victor Ezedire Agbakwuru, Teksik Tasarımında Ayodeji Oluwaseun Olatunbosun ve Performasn Sanatlarında Wazobia Art and Cultural Performances.