Etkinlik Hakkında

Ücretsiz Konser

Piyano tutkusu ve birlikte çalmanın yaratıcılığı Hırvat çift Dubravka Vukalovic ve Bruno Vlahek'i D&B Duo'da bir araya getirdi. Lozan Müzik Konservatuvarı'ndaki solist çalışmaları sırasında İsviçre'de tanışan ikili, İsveçli piyanist ve oda müziği uzmanı Dag Achatz'dan piyano düetinde çalma konusunda danışmanlık aldı. 2006'da Lozan'da düet olarak verdikleri ilk konser anında başarıya ulaştı ve Rachmaninov ile Bernstein'ın iki piyano eserinin olağanüstü performansıyla övgü aldı. Londra, Amsterdam, Barselona, ​​Dubai, Berlin, Cenevre, New York, Shenzhen veya Monako'daki prestijli konser salonlarında ve festivallerde bir dizi görünümle uluslararası ün kazandılar. Eleştirmenlerin "diyaloglarının parlak virtüözlüğünü" vurguladığı Çin'in en iyi konser salonlarından bazılarının düzenli konuklarıdırlar. Monte-Carlo 2013 ve Londra 2022'deki uluslararası piyano düeti yarışmalarında ödül kazandılar. Dubravka ve Bruno, Zagreb Müzik Bienali'nin 50. yıldönümünde sundukları Olivier Messiaen'in anıtsal döngüsü "Visions de l'Amen"i seslendiren ilk Hırvat piyanistlerdi. Performansları birçok ülkedeki televizyon ve radyo istasyonlarında yayınlandı. Orijinal eserlerden ve dört el piyano ve iki piyano düzenlemelerinden oluşan repertuarlarında, bazıları özel olarak kendilerine adanmış yaşayan bestecilerin eserleri önemli bir yer tutar. 2021'de L. Bernstein, M. de Falla, A. Kabiljo ve D. Milhaud'un tiyatrodan esinlenen eserlerinin yer aldığı eleştirmenlerce beğenilen "Scaramouche" adlı bir CD yayınladılar. Şu anda Madrid'de piyano profesörü olarak görev yapıyorlar ve dünyanın farklı ülkelerinde ustalık sınıfları veriyorlar.

Etkinlik Kuralları

• Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserlerinde; konser saati başlangıcında kapılar kapanacak ve içeri dinleyici alınmayacaktır. Konsere geç kalan dinleyicilerimiz aralı konserlerde görevli personelin yönlendirmesiyle, konserin ikinci yarısında salona alınacaktır.(Ara olmayan konserlerde geç kalan dinleyiciler konsere alınmayacaktır) Konser başlamadan 10 dakika önce salon içerisinde yerlerinize oturmanızı önemle rica ederiz.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle aralı konserlerde konserin ikinci yarısında salona alınacaktır. Ara olmayan konserlerde salona yeniden giriş mümkün değildir.

Bilgi: CSO Ada Ankara'daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.