Etkinlik Hakkında

Onur Çalışkan Klarnet

Efe Demiral Gitar

Koray Üsgülen Tuşlu Çalgılar

Eren Turgut Elektrik Bas / Kontrbas

Mertcan Bilgin Davul

Mehmet Akatay Perküsyon

 

Dinlerken, yaratırken; kendini ortaya koyarak 'şimdiden' çıktığın zamanda oluşturulan  bu sesler seçkisi, içinde sonsuzluğa yürüyüşü barındıran doğaçlamalarla; uzun soluklu bir yolculukta, uzak soluklu yerlere gitmeye yarayan bir esriklik halidir. Esriklik; bilincin getirdiği yükümlülükleri bir anın ışığında askıya almak, yaşamı yürekten geldiğince kucaklamaktır. Bu albümdeki müzik bu hali hatırlamak ve bir an için soyutlanmaya yarasın diyedir.

               

Onur Çalışkan klarnet çalmaya 10 yaşında başladı. 2013 yılında İstanbul Klarnet Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada birinci oldu ve ödülünü Şükrü Tunar’a saygı gecesinde Mustafa Kandıralı’nın elinden aldı.  2014 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesinde Gürhan Eteke ile klarnet çalışmaya başladı. 2015 yılında İspanya Madrid’de düzenlenen International Clarinet Festival’de yer aldı. 2016 yılında İstanbul Woodwind Festival kapsamında bir tanesi solo konser olmak üzere farklı ekiplerle birlikte toplam 4 konser verdi ve yine aynı festival kapsamında Philippe Cupper’in klarnet ustalık sınıfına aktif olarak katıldı. 2017 yılında Kardeş Türküler ile çalışmaya başladı. 2018 yılında İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile solist olarak çaldı. Aynı yıl International Clarinet Festival kapsamında Belçika Ostend’de İstanbul Klarnet Korosu ile solist olarak Carmen Fantasy eserini seslendirdi.  2019 yılında 26. İstanbul Caz Festivali’nin yeni projeleri yurt dışına tanıtmayı hedefleyen Vitrin Turu programı çerçevesinde konser verdi. Bu konser ile yabancı programcıların ve seyircilerin ilgisini çekti ve beğeni kazandı. Aynı yıl 15. Bodrum Müzik Festivali'nde de klarnetli trio konseri verdi. Aktif olarak çalıştığı ekiplerin arasında İstanbul Klarnet Korosu, Kardeş Türküler yer almaktadır.

               

 

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır (çocuk etkinlikleri hariç).

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan ziyaretçilerimiz görevli personelin yönlendirmesi ile alkış arasında salona girebilecektir.

• Konser ve etkinlik biletleri iptal işlemleri biletinial tarafından etkinlik saatinden 48 saat öncesine kadar yapılabilmektedir.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

 

Galeri