Etkinlik Hakkında

Şefika Kutluer, solist / flüt

Festival Ensemble
 

13. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali’nin açılış konserinde; New York Times eleştirmenlerinin attığı başlık olan “Sihirli Flüt” unvanı ile anılan, dünyaca ünlü flüt sanatçımız, Devlet Sanatçısı Şefika Kutluer’e Özbek, Azeri ve Kazak sanatçıların kurduğu Festival Ensemble eşlik ediyor. Flüt repertuarının çok sevilen eserlerinin seslendirileceği konserde Şefika Kutluer’e yaylılardan oluşan Festival Ensemble eşlik edecektir ve yaklaşan Yeni Yıl kutlanacaktır.


ULUSLARARASI ŞEFİKA KUTLUER FESTİVALİ 13 YILDIR KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR

2010 yılında Ankara’da başlayan sonraki yıllarda Anadolu’nun farklı kentlerine de açılan “Uluslararası Şefika Kutluer Festivali”nde bugüne kadar; Almanya’dan Rusya’ya, Çin’den Meksika’ya, Kore’den Yunanistan’a, Avusturya’dan ABD’ne, Portekiz’den Lüksemburg’a, Hakasya’dan Slovenya’ya, Sırbistan’dan Çekya’ya, Kosova’dan Kazakistan’a, İsviçre’den Karadağ’a, Polonya’dan Litvanya’ya, İngiltere’den Fransa’ya, Arnavutluk’tan İsrail’e birçok ülkeden çok renkli performanslar, sergiler ve sunumlar yer aldı.

Uluslararası Şefika Kutluer Festivali, etkinlik sektörünün Oscar’ı kabul edilen “Ace of MICE Awards 2020”de “En İyi Festival” kategorisinde 1. seçildi.

Ankara’da doğan Şefika Kutluer dünyaya Anadolu’nun değerleri ile donanmış olarak açıldığını ve doğduğu topraklara olan borcunu ödemek ve Ankara’nın tekrar kültür başkenti olmasına katkıda bulunmak arzusu ile bu festivali yapmakta olduğunu belirtiyor.

Bir müzisyen olarak görevinin, topluluklar, ülkeler arasında sevgi bağı oluşturmak olduğunu vurgulayan Şefika Kutluer: “Dünya çapındaki kariyerim sayesinde oluşturduğum müzik çevremi de kullanarak bu konuya katkı sağlayacak bir faaliyette aktif olmak istedim. Türkiye’nin doğu ile batı arasında önemli bir köprü olması bana ilham verdi. Başkent Ankara’da “Doğu Batı ile Buluşuyor” temalı bir festival yapmaya karar verdim” demektedir.

2010 yılında Ankara’da başlayan festival sonraki yıllarda İstanbul, Antalya, Alanya, Tarsus, Kapadokya konserleri ile diğer şehirlere de yayıldı.

Devlet Sanatçısı Şefika Kutluer; UNICEF'in iyi niyet elçisi olarak çocuklar için dünya çapında birçok etkinliğe imza atmaktadır; “İtalyan Devlet Nişanı”, “Avusturya Devleti Altın Nişanı”, “Kazakistan Devlet Kültür Nişanı” ve “Slovakya Cumhuriyeti Altın Devlet Şeref Madalyası” sahibidir.

Şefika Kutluer, ayrıca; Türk kültürüne yaptığı hizmetlerden dolayı “Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü ”nü bu ödülün ilk ihdas edildiği sene alan sanatçımızdır.

 


 

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. (Çocuk etkinlikleri hariç)

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz !

• Konser salonları , CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra,zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan         dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi : CSO ADA ANKARA’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.