Etkinlik Hakkında

Julian Lage gitar
Jorge Roeder kontrbas
Dave King davul


Lage yeni albümünden bahsederken bunun pek çok farklı açıdan bakınca uzun yıllardır yapmak istediği albüm olduğunu belirtiyor. Albümün kaynağı müzikal yolla yapılmış bir sorgulama aslında. İçten gelen bir doğaçlama güdüsü ve ufak bir topluluğun çevikliği birleştiğinde muazzam bir orkestraya sahip olunabilir mi diye sorgulanıyor. Daha fazla enstrüman eklemeden veya daha karışık yazımlar yapmadan hareket eden Lage bu sayede ekip arkadaşları Roeder ve King ile yıllar içinde elde ettiği manevra kabiliyeti ve maceracı kişiliği koruyabilmiş ve çözümü sıklıkla uğraştığı yerde yani gitarda bulmuştur.

Lage'in ne aradığını anlamak için Gitar ve caz tarihinin ötesinde, kişilikleri ve olasılıkları konusunda adeta uzman olan Bill Frisell'den daha uygun kimse yok. Efsanevi gitarist, yaptıkları ikili konserler ve John Zorn tarafından tasarlanan projeler de dahil olmak üzere birçok farklı şekilde Lage ile birlikte çalıştı ve View With A Room boyunca Lage'in vizyonunu keskin şekillerde geliştirdi. İkili, Beach Boys, Keith Jarrett'ın American ve European Quartet'leri ve George Harrison'ın All Things Must Pass'ı gibi çok çeşitli referanslarla zengin bir kısa kelime dağarcığı üzerinde keskinleşti. “Üçlü ekosistemimize dahil olup ekibi tamamen benimserken onu genişletebileceği konusunda Bill Frisell'den daha fazla güvenebileceğim kimse yok” diyor Lage.View With A Room'un yapımcılığını ise bir şarkıcı ve söz yazarı olarak Lage'in bestelerini bu kadar benzersiz kılan lirik ve hikaye anlatımı yönlerine kendi yorumlamasını getiren eşi ve aynı zamanda müzik ortağı olan Margaret Glaspy yaptı.

Julian Lage Trio 11 Mayıs Perşembe günü CSO Ada Ankara Ana Salon’da siz müzikseverlerle buluşacak.

 

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. (Çocuk etkinlikleri hariç)

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.