Etkinlik Hakkında

Caz ve Blues Müziğinin Dünyaca Ünlü İtalyan Sesi Mario Biondi, 4 Mayıs’da İlk Kez CSO Ada Ankara’da!

Sanatçı bir aileden gelen ve İtalya'nın Catania kentinde doğan Biondi, derin ve sıcak sesi, ruhu, ve blues müziğinin en büyük yorumcularını anımsatan muhteşem performansı ile 4 Mayıs’ta ilk kez CSO Ada Ankara Ana Salon’da müzikseverlerle buluşacak.

“This is What You Are” hitini 2006 yılında radyoda ilk duyduğunuzda, muhtemelen orta yaşlı, sert bir Afro-Amerikan şarkıcı hayal etmişsinizdir. Aldatıcı olan, uzun yıllar boyunca canlı performanslarla geliştirdiği ve gelmiş geçmiş en iyi siyahi seslerden üçü olan Teddy Pendergrass, Isaac Hayes ve Barry White ile karşılaştırılmasını kaçınılmaz kılan olağanüstü sıcak ve yumuşak sesiydi.

Şarkı 2004 yılında Mario Biondi adıyla değil, Was-A- Bee takma adıyla yayımlandı. “This is What You Are” çok sayıda derleme albüme girdi ancak şarkı Norman Jay'in kült BBC Radyo programında en çok çalınan parçalar arasında ilk ona girdiğinde büyük bir çıkış yakaladı.

Bu şarkı, The High Five Quintet ile birlikte hazırlanan başarılı bir rhythm & blues, soul, swing ve caz kokteyli olan ve 2006’da yayınlanan Handful of Soul'un habercisiydi.

2007 yılında, Handful of Soul'daki şarkıların yanı sıra “Just The Way You Are In” Barry White versiyonu ve Burt Bacharach'tan “Close To You” gibi diğer değerli şarkıları da içeren canlı CD kaydı “I Love You More” yayınlandı. Biondi ile aralarında hemen profesyonel bir bağ oluştu, öyle ki efsanevi Amerikalı besteci özellikle Biondi için “Something That Was Beautiful”ı yazdı.

2008'de Mario, The Walt Disney Company tarafından, "The Aristocats" adlı klasik animasyon filminden “Everybody Wants To Be Cat” ve “Thomas O'Malley”in İtalyanca versiyonlarını kaydetmek için davet edildi. Aynı yıl Mario, Burt Bacharach, Chaka Khan, Michael Bolton, Incognito ve The Crusaders gibi sanatçılarla müzikal işbirliklerine imza attı. 

Kasım 2009'da Mario Biondi "If"i yayınladı. “Be Lonely”nin başarısıyla listelerde en üst sıralarda yer bulan albümün ardından sanatçı, 2010'da, 15 kişilik orkestrasıyla her yaştan dinleyiciye hitap ettiği kapalı gişe bir kış ve yaz turnesi ile müzikseverlerle buluştu.

“Due”, 2011 yılında yayınlanan ve Biondi'nin sıcak sesinin, bir dizi yetenekli genç sanatçının sesiyle buluştuğu yenilikçi bir düet albümü olarak dinleyici ile buluştu. 2011 ve 2012 yılları arasında Biondi bu albüm sonrası İtalya ve tüm Avrupa’da prestijli birçok festivalde performanslar sergiledi.

2013 yılında, şarkıcının uluslararası pazarda da kendini kanıtladığı ve yapımcılığını Jean Paul Maunick ile birlikte Biondi'nin yaptığı “Sun” albümü yayınlandı. “Shine On”, “What Have You Done To Me” ve “Deep Space” uluslararası alanda büyük övgüler aldı.

Aynı yıl, Londra'daki Royal Albert Hall'da gerçekleşen bir konser etkinliğinin ardından, daha önce yayınlanmamış iki parça ile “Last Christmas” “Driving home for Christmas” ve “Let it snow” şarkılarının şaşırtıcı yeniden yorumlarını içeren orijinal bir Noel albümü olan “Mario Christmas” yayınlandı. Ayrıca albümde heyecan veren yeni şarkıları My Christmas Baby (The Sweetest Gift), Dreaming Land ve After The Love Has Gone’da yer aldı.

22 Mayıs 2014'te Mario Biondi, Deutsche Phono-Akademie tarafından en iyi Alman ve uluslararası sanatçılara verilen Almanya'nın resmi müzik endüstrisi ödülleri olan 2013 Echo Caz Ödülleri'ne konuk yıldız olarak katılan tek İtalyan sanatçı oldu.

2015 yılında stüdyo albümü Beyond’dan yayınladığı teklisi “Love Is A Temple”ın ardından Biondi, ülke çapında 50 gösteri ve Avrupa’nın başkentlerinde konserler verdi.

18 Kasım 2016'da yayınladığı “Do You Feel Like I Feel” ise Mario'nun sektördeki onuncu yılını kutlayan "Best of Soul" un habercisi olarak dinleyici ile buluştu. “Best of Soul”, sanatçının kariyerinden yedi yeni şarkı ile on beş büyük hit içeriyor.

Mario Biondi, Şubat 2018'de “Rivederti” şarkısıyla Sanremo Festivali'nde ilk kez sahneye çıktı. 9 Mart 2018'de yayınlanan "Brasil" albümü, Biondi'nin funk ruhunu unutmadan, dört dil kullanarak yeniden yorumladığı yayınlanmamış parçalar ve klasiklerin yeniden yorumlarıyla Brezilya müziğinin birçok yönüne Portekizce, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca olarak gerçek bir yolculuk sunuyor.

Haziran 2019'da Mario, Amerikalı caz sanatçısı Cleveland Jones ile “Sunny Day” single'ını çıkardı ve tüm Avrupa'da ve denizaşırı ülkelerde performanslar sergiledi. 21 Mayıs 2019'da Mario, Washington DC'de Kennedy Center'da sahne aldı. Kasım 2019'da sanatçı, Teatro Marti'de özel bir konser verdi.

Müzik ve eğlence dünyası için kötü bir yıl olan 2020 sanatçı için 2021'de telafi edilmek üzere İtalya'da ve yurtdışında planlanan birkaç turneyi ertelemesine neden oldu ama yeni çalışmalar yapmasını da engellemedi. Sanatçı bu süreçte 2021'de çıkacak yeni albümünün kayıtlarını tamamladı ve “Paradise” parçasının 3 farklı versiyonunu içeren dijital EP 'Paradise Alternative Productions'ı yayınladı.

15 Ocak 2021'de, yeni albümün bir müjdecisi olan teklisi 'Cantaloupe Island (DJ Meme Remix)' yayınlandı. Empyrean Isles albümünün bir parçası olarak 1964 yılında yayınlanan Herbie Hancock klasiğinin, Mario'nun Brasil albümünün kayıtları sırasında Rio De Janeiro'da tanıştığı Brezilyalı prodüktör DJ Meme'nin disko damgasını taşıyan yeniden yorumu olarak dinleyiciden tam not aldı. Sanatçı, 29 Ocak 2021'de, 50. doğum gününün ardından 'Dare' ile müzikseverlerle buluştu.

"Dare", İngiltere'nin ikonik radyo istasyonu "Jazz FM" tarafından "Haftanın Albümü" seçildi. Sanatçı geçtiğimiz yıl Mart ayında “Romantic” albümünü dinleyici ile buluşturdu.

Mario Biondi, muhteşem performansı ile 4 Mayıs’ta ilk kez CSO Ada Ankara Ana Salon’da müzikseverlerle buluşacak.

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. (Çocuk etkinlikleri hariç)

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi : CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.

  •