Etkinlik Hakkında

Ömer Faruk Belviranlı genel sanat yönetmeni                                    
Yıldız Çam Özdemir hazırlayan
Ümit Özdemir genel koordinatör
Yıldız Çam Özdemir solist

 

Türkiye’nin Marka değeri en  yüksek olan sokaklarından en popüleri, “Yeşilçam Sokağı” olsa gerek. 1980 öncesi, Türk sineması film sektörünün kalbi, İstanbul Beyoğlu ilçesi, Taksim yakınındaki  Yeşilçam Sokağı’nda atıyordu. Çünkü film şirketlerinin ofislerinin, bürolarının büyük çoğunluğu bu sokakta bulunuyordu. Dolayısıyla film projelerinin imzaları burada atılıyor ve üretilen tüm filmlerde “Yeşilçam” etiketini alıyordu.
 

Yeşilçam Türküleri konser projesi, bazen güldüren bazen düşündüren bazen de hüzünlendiren, genelde de Türk Toplumunun sosyal yapısını yansıtan Türk sinemasının özgün örneklerinden esinlenilerek oluşturulmuştur.
 

Birçok sanat dalında olduğu gibi özellikle sosyal içerikli “sinema filmleri” de toplumda yaşanan olaylardan, olgulardan ve hayatın gerçek kesitlerinden beslenmiştir.  Türkülerde toplumun yaşantısı ile doğrudan ilişkilidir ve toplumdan beslenir. Bu sanatsal ortak paydanın bir araya getirilme düşüncesiyle projenin repertuvarı, Türk toplumunun çok beğendiği ve defalarca severek izlediği filmlerde okunan türküler arasından seçilmiştir.
 

Yeşilçam filmleri, proje konserlerde genellikle Yeşilçam şarkıları ile gündeme gelmiştir. Oysa; bu filmlerde en az şarkılar kadar türküler de yer almıştır.
 

Bu eksikliğe vurgu yaparak, Yıldız Çam Özdemir’ in hazırladığı, sesiyle yorumladığı “Yeşilçam Türküleri” konseri; sizlere, bazen bildiğiniz meşhur, bazen farketmediğiniz kenarda kalmış türkülere/bestelere dikkat çekerek, özel görsellerle güzel bir duygu iklimi oluşturacağından emin olabilirsiniz.

 

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. (Çocuk etkinlikleri hariç)

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi : CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.