Etkinlik Hakkında

Ünlü viyolonsel sanatçısı Nil Kocamangil ve dahiyane piyanist Çağdaş Özkan, yaşayan Türk bestecilerin viyolonsel için besteledikleri eserlerinden oluşan bir seçki ile siz sanatseverleri CSO Ada Ankara’ya bekliyor.   

Birçok prömiyerin de gerçekleşeceği bu konserde; Hasan Uçarsu, Özkan Manav ve İlteriş Sun gibi ülkemizin tanınmış bestecilerinin yanı sıra; Artun Hoinic, Kaan Bulak ve Recep Gül gibi ödüllü genç kuşak bestecilerin eserleri yer alacak. Farklı tınıları, viyolonselin zengin müzikal evrenini ve Türk bestecilerin ses dünyalarını keşfetmek istiyorsanız sizleri 4 Mayıs CSO Ada Ankara Mavi Salon’umuza bekliyoruz.

Programda; başarılı çalışmalarıyla Avrupa’da adından söz ettiren Kaan Bulak’ın solo viyolonsel için sonatı, İTÜ TMDK Kompozisyon bölümünde öğretim üyesi olan, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İtalya, İsviçre, Belçika ve Türkiye’de eserleri seslendirilen besteci Recep Gül’ün Türkiye prömiyeri gerçekleşecek “Two Colors” isimli bestesi,  Ahmed Adnan Saygun ve İlhan Usmanbaş ile uzun yıllar kompozisyon çalışan, 2022 yılında İKSV tarafından Onur Ödülü’ne layık görülen Özkan Manav’ın “Üç Türkü” isimli eseri, ülkemizin önde gelen bestecilerinden Hasan Uçarsu’nun “Elif dedim, be dedim” eseri, ülkemizin tanınmış bestecilerinden İlteriş Sun’un “Ağıt ve Horon” isimli eseri ve orkestra şefliğinin yanı sıra besteci olarak da yoğun çalışmaları olan Artun Hoinic’in viyolonsel sanatçısı Nil Kocamangil için bestelediği ve dünya prömiyerinin gerçekleşeceği viyolonsel ve piyano için sonatı yer almaktadır. 



Program: 

Kaan Bulak Solo Viyolonsel için Sonat No.1 Op.16, 10’

Recep Gül “Two Colors”, 10’ (Türkiye Prömiyeri)                             
- Dark Blue
- Black 

Özkan Manav Üç Türkü Op.25, 11’
- Ah bir ateş ver (İzmir yöresi)
- Al tavadan belleri (Ordu yöresi)
- Leblebi (Çankırı-Çorum yöresi)

Hasan Uçarsu “Elif dedim, be dedim”, 5’

İlteriş Sun Ağıt ve Horon (Dünya Prömiyeri) 3’

Artun Hoinic Viyolonsel ve Piyano için Sonat (Dünya Prömiyeri) 16’
- Sonat: Moderato assai
- Passacaglia: Largo
- Rondo: Allegro molto

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. (Çocuk etkinlikleri hariç)

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi: CSO Ada Ankara’ da ki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.