Etkinlik Hakkında

Matthew Truscott orkestra lideri & keman
Jonathan Manson viyolonsel
Alexandra Bellamy obua
Jane Gower fagot


Program:

“Haydn 360 Derece”

F. J. HAYDN (1732 – 1809)
Senfoni No. 51, Si bemol Majör  Hob. I:51
Vivace
Adagio
Minuet – Trio I – Trio II
Finale. Allegro

F. J. HAYDN
Sinfonia Concertante, Si bemol Majör Hob. 1:105
Allegro
Andante
Allegro con spirito

F.J.HAYDN

Senfoni No. 1, Re Majör Hob. 1:1

Presto

Andante

Finale. Presto

F.J.HAYDN

Senfoni No. 104 “ London”  Re Majör, Hob. 1: 104

Adagio — Allegro

Andante

Minuet. Allegro

Finale. Spiritoso

“ Haydn 360 Derece”


İngiltere’nin en sevilen ve çığır açıcı topluluklarından “The Orchestra of The Age of Enlightenment”, muhteşem bir Haydn programıyla ilk Ankara konserini vermek üzere CSO Ada Ankara’nın konuğu oluyor.  

 

Şimdiye dek Sir Simon Rattle, Ivan Fischer ve Vladimir Jurowski gibi büyük şeflerle sahne alan The Orchestra of The Age of Enlightenment, dünyaca ünlü Glyndebourne Festivali’nde de yerleşik topluluk olarak yer aldı. İngiltere klasik müzik dünyasının ön sıralarında yer alan ve halen Londra’daki prestijli Southbank Center’ın Yerleşik Orkestrası olarak çalışmalarını sürdüren topluluk CSO Ada Ankara’da unutulmaz bir konser verecek.

 

Programda müzik tarihinde “Senfoninin Babası” olarak bilinen ve yazdığı yüz dört senfoniyle bu formu son şekline sokmakla yetinmeyip evrenselleştirerek Mozart, Beethoven ve Schubert’in de yollarını ışıklandıran Franz Joseph Haydn’ın ilk, orta ve son dönem senfonileri yer alıyor. Üstelik bir de sürprizi var konserin: Haydn’ın yazdığı ilk senfoni ile son senfoni aynı konserde seslendirilecek. Ayrıca bestecinin orta döneminden gelen 51 numaralı senfonisi ile dört solist için bestelediği “Sinfonia Concertante”si müzik tarihinin bu dev bestecisini 360 derece açıyla tanımamız için eşsiz bir imkân sağlıyor.  

Haydn’ın birbirinden muhteşem melodilerle örülü, sonsuz heyecan yüklü, ustalığın en parlak ışıltılarıyla dolu senfonik galaksisinden dört pırlanta eser The Orchestra of The Age of Enlightenment’ın yorumuyla CSO Ada Ankara’da.

 

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. 6 yaş üzeri bilete tabidir.

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan  dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi : CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.