Etkinlik Hakkında

Necmi Kıran şef

Solistler:
Ertan Akay
Gülderen Yavuz
Güngör Şakar
Fatma Nur Akay
Neşe Onatça
Nilgün Kızılcı 
Sakine Kurbani
Senem Gül


Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Şef Necmi Kıran yönetiminde, 2023– 2024 sanat sezonuna, tematik konserlerinden birini daha ekliyor. Koro, sanatçılarıyla, ÜSTÂDLARIN İZİNDEN / “Hisarlı Ahmet (İnegöllüoğlu)” adlı konserinde, konser adından da anlaşılacağı üzere, Kütahya’nın en güzel türkülerinin kaynak kişisi, Hisarlı Ahmet’ten derlenen türküleri en güzel biçimiyle yorumlayacak. Hisarlı Ahmet’ten derlenen türküler, akıcılığı, üslûbu, makamsal zenginliği, kompozisyon ihtişamı ve kulaklarda bıraktığı müzikal zarafeti ile Türk Halk Müziği repertuvarında müstesna bir yer edinir. “Kütahya’nın Pınarları”, “Elif Dedim Be Dedim”, “Ben Kendimi Gülün Dibinde Buldum”, “Feracemin Ucu Sırma” … gibi daha birçok türküyü zevkle dinler, zevkle icra ederiz.
 

Ezgilerinin adeta dantela gibi işlendiği, Hisarlı Ahmet imzalı türkülerden oluşan, Şef Necmi Kıran yönetimindeki Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu ve solistlerinin icrasındaki konser, kaçırılmayacak bir konserdir.

 

 

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. 6 yaş üzeri bilete tabidir.

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan  dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi : CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.