Etkinlik Hakkında

Necmi Kıran şef

Solistler:
Ertan Akay 
Fatma Mete
Mihriban Akkuş 
Pelin Karakuş
Sıtkı Akın
Celal Sezer konuk solist
Dr. Süleyman Şenel proje koordinatörü

Tarihi, Hititlilere kadar uzanan; ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kıyafet ve Şapka inkılabını yaptığı; yerleşiminin Batı iç Kara Deniz Bölgesinde bulunduğu Kastamonu, yemyeşil coğrafyası, kültürü ve tarihi ile  karakteristik özelliklere sahip güzel bir Anadolu ilidir. Türk Halk Müziği ve halk oyunları açısından da karakteristik zengin bir birikime sahiptir. “Manda Yuva Yapmış Söğüt Daline” ve “Çanakkale İçinde Vurdular Beni” adlı türkülerini neredeyse bilmeyenimiz yoktur.

Şef Necmi Kıran yönetimindeki Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun, Kastamonu’ya ait daha nice türkü ve oyunlarına yer vereceği konserine, yöre insanı olan halk bilimci ve sanatçı akademisyen Dr. Süleyman Şenel danışmanlık yapıyor.

Konsere, en zor türkülere nefes veren ve kendine has titiz yorumlarıyla tanınan Celal Sezer, konuk solist olarak katılıyor. Ankara Devlet Modern Halk Dansları Topluluğu’nun da, bazı oyunlarla değer katacağı konserde, koro sanatçılarından Ertan Akay, Fatma Mete, Mihriban Akkuş, Pelin Karakuş ve Sıtkı Akın da solist olarak yer alıyor.

Koro, “Yörem Yörem Türküler” konser serisi ile, ilerleyen süreçte birçok il’e ve yöreye yer verecektir.

Bu Konser, Kastamonu özelinde, bir başka güzel.

“Kaçırmayın, gelcez dediniz, gelin gâri !..”

 

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. (Çocuk etkinlikleri hariç)

• Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserlerinde; konser saati başlangıcında kapılar kapanacak ve içeri dinleyici alınmayacaktır. Konsere geç kalan dinleyicilerimiz aralı konserlerde görevli personelin yönlendirmesiyle, konserin ikinci yarısında salona alınacaktır.(Ara olmayan konserlerde geç kalan dinleyiciler konsere alınmayacaktır) Konser başlamadan 10 dakika önce salon içerisinde yerlerinize oturmanızı önemle rica ederiz.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle aralı konserlerde konserin ikinci yarısında salona alınacaktır. Ara olmayan konserlerde salona yeniden giriş mümkün değildir.

Bilgi : CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.