Etkinlik Hakkında

Conrad van Alphen şef
Emir İlgen piyano
Aylin Sezer soprano

Sinfonia Rotterdam İlk Defa Türkiye’de CSO Ada’da!

Bu özel konserde 25 kişilik oda orkestrası kadrosuyla Sinfonia Rotterdam; Montreal Senfoni Orkestrası, Stuttgarter Filarmoni Orkestrası, Bochumer Senfoni Orkestrası, Brüksel Filarmoni Orkestrası ve Residentie Orkestrası Lahey gibi birçok orkestraya konuk olmuş Sinfonia Rotterdam’ın kurucusu ve sanat direktörü Conrad van Alphen’in şefliğindeConcertgebouw Kraliyet Orkestrası, Phion ve Hollanda Oda Orkestrası, Hollanda Radyo Filarmoni Orkestrası gibi prestijli orkestralarla ve Giancarlo Andretta, Giampaolo Bisanti, Sir Mark Elder ve Karina Canellakis gibi dünyaca ünlü şeflerle sahne almış, 20.yüzyılın tiyatro sanatına yön veren rejisörlerinden Peter Brook'un Sihirli Flüt adaptasyonunun dünya turunda, Pamina olarak büyük beğeni toplayan ve Hollanda'nın önde gelen dijital opera platformu Place de l’Opera tarafından ‘Schaunard Award’ ödülüne layık görülen soprano Aylin Sezer ve Rusya Rostov Filarmoni, Jena Filarmoni ve Aarhus Filarmoni başta olmak üzere ulusal ve uluslararası birçok orkestra ile solist olarak konserler vermiş, en son Mart 2023’te Aarhus Danimarka’da düzenlenen Uluslararası Piyano Yarışması’nda kazandığı 3.’lük ödülüyle dikkatleri üzerine çeken, üstün başarıları sebebiyle Güher Süher Pekinel rehberliğindeki “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” programı tarafından da desteklenen genç piyanist Emir İlgen solistliğinde, Hollanda Büyükelçiliği destekleriyle Türkiye-Hollanda 100. Dostluk Yılı’nda, Mozart’ın ünlü opera aryalarının da yer aldığı Mozart ve Chopin eserlerinden oluşan özel bir repertuvar seslendirecekler...

Program:
Mozart Divertimento KV.251 - Allegro molto
Chopin Piyano Konçertosu No. 1, Mi minör, Op. 11 – 
1. Allegro maestoso
2. Romance. Larghetto
3. Rondo. Vivace

-Ara-

Mozart Aria Batti, batti, o bel Masetto (Don Giovanni)
Mozart Aria Porgi, amor, qualche ristoro (Figaro’nun Düğünü) 
Mesut Cemil Kanatları Gümüş 
Mozart Come scoglio (Cosi fan tutte) 
Mozart - Senfoni No. 29 La majör K.201/186a – 
1. Allegro moderato
2. Andante
3. Menuetto: Allegretto; Trio
4. Allegro con spirito

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. (Çocuk etkinlikleri hariç)

• Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserlerinde; konser saati başlangıcında kapılar kapanacak ve içeri dinleyici alınmayacaktır. Konsere geç kalan dinleyicilerimiz aralı konserlerde görevli personelin yönlendirmesiyle, konserin ikinci yarısında salona alınacaktır.(Ara olmayan konserlerde geç kalan dinleyiciler konsere alınmayacaktır) Konser başlamadan 10 dakika önce salon içerisinde yerlerinize oturmanızı önemle rica ederiz.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle aralı konserlerde konserin ikinci yarısında salona alınacaktır. Ara olmayan konserlerde salona yeniden giriş mümkün değildir.

Bilgi: CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.