Etkinlik Hakkında

Gökhan Ekim genel sanat yönetmeni, metin yazarı, anlatıcı
Görkem Aytimur homeros, antik dönem metin danışmanı
Tuğba Çelebi şaman, tiyatral koreografi
Devrim Aycan orkestra sorumlusu, şef yardımcısı
Tolgahan Tiktaş topluluk koordinatörü, yönetmen yardımcısı
Gülçin Nurdan metin editörü
Behram Balcı Dede Korkut
Zeynep Seda dans koreografi
Ankara Mgü Âşıklık Geleneği Topluluğu

Dünyanın çeşitli coğrafyalarında, kültürel farklılıkların yanı sıra, işlevsel nitelikleri itibariyle birbirine benzeyen;  bizde “ozan “ , “âşık” adıyla anılıp , her toplumda farklı adlandırmalarla süregelmiş sanatçıların var olduğu bilinmektedir. Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan süreçte, toplumsal hafızanın ve değerlerin en güzel korunup, yaşatıldığı Ozanlık geleneği, göç yollarındaki farklı kültür katmanları ile de etkileşerek günümüze kadar gelmiştir. Dede Korkut ile Homeros’u aynı düzlemde buluşturan bu pencere ışığında Ankara MGÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Gökhan Ekim’in Genel Sanat Yönetmenliğini üstlenip, üniversite öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yer aldığı, akademik ve sanatsal birikimin vücut bulduğu bu projede, geleneğin, tarihî, kültürel inançsal arka planı , müzik, dans ve tiyatral ögelerle birlikte açıklayıcı bilgiler eşliğinde ele alınıp sergilenecektir.

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. (Çocuk etkinlikleri hariç)

• Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserlerinde; konser saati başlangıcında kapılar kapanacak ve içeri dinleyici alınmayacaktır. Konsere geç kalan dinleyicilerimiz aralı konserlerde görevli personelin yönlendirmesiyle, konserin ikinci yarısında salona alınacaktır.(Ara olmayan konserlerde geç kalan dinleyiciler konsere alınmayacaktır) Konser başlamadan 10 dakika önce salon içerisinde yerlerinize oturmanızı önemle rica ederiz.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle aralı konserlerde konserin ikinci yarısında salona alınacaktır. Ara olmayan konserlerde salona yeniden giriş mümkün değildir.

Bilgi: CSO Ada Ankara'daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.