Etkinlik Hakkında

Ari Rasilainen şef
Peter Dorfmayr korno

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, bu hafta, müzik kariyerine Helsinki Filarmoni Orkestrası'ndaki altı yıl keman sanatçılığından sonra şeflik kürsüsüne çıkan, Finlandiya'da pek çok orkestrayı yönettikten sonra Avrupa'da önemli orkestralarla çalışan ve profesörlük ünvanını da alarak yoluna devam eden ünlü Fin şef Ari Rasilainen yönetiminde konserini verecek.

Program, Rus Beşleri'nden besteci ve kimyacı Aleksandr Borodin'in, 53 yaşında, bitiremeden hayata veda ettiği, en önemli tarihi Rus opera eserlerinden biri olarak kabul edilen ünlü Prens İgor operasının üvertürü ile başlayacak.

Konser, Wolfgang Amadeus Mozart'ın 4 numaralı Mi bemol majör tonundaki 4 numaralı Korno Konçertosu ile devam edecek. Ortalama 17 dakika süren konçertoyu, Viyana Senfoni Orkestrası, Viyana Brass Connection ve Viyana Kornoları(Vienna Horns) üyesi Peter Dorfmayr yorumlayacak.

Konserin ikinci bölümünde yine Rus Beşleri'nden Modest Mussorgsky'nin en büyük eseri olarak kabul edilen, "Bir Sergiden Tablolar" seslendirilecek. Eser, Rus mimar ve ressam Victor Hartmann'ın resim sergisinden esinlenerek on ayrı tablosu için 1874'te bestelenmiş on bölümlük esasen bir piyano süitidir. 1922 yılında, Fransız besteci Maurice Ravel tarafından orkestra düzenlemesinin yapılmasıyla eserin orkestral formu daha tanınır hale gelmiş, Sir Henry J. Wood(1918), Leopold Stokowski(1939) ve Vladimir Ashkenazy(1982) gibi besteciler tarafından da orkestralaması yapılmıştır.

Program                               
Aleksandr Borodin        
Prens Igor” Uvertürü
Wolfgang Amadeus Mozart
Korno Konçertosu No.4 Mi bemol Majör K.495
Modest Mussorgsky/Ravel  
Bir Sergiden Tablolar

Etkinlik Kuralları

•6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. 6 yaş üzeri bilete tabidir.

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi : CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.