Etkinlik Hakkında

8 Ağustos 2007’de İstanbul’da dünyaya geldi. Müzik eğitimine 5 yaşındayken İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü yarı zamanlı yuva sınıfında başladı. 2013-2022 yılları arasında piyano çalışmalarına Dr. Fulya Tezer ile devam etti. Can Saraç, Liechtenstein International Music Academy’nin bursiyeri olarak Akademi tarafından verilen yoğun eğitimlere ve konserlere düzenli olarak katılıyor. Gümüşlük Festival Akademisi, İsveç Glafsfjordens Music Festivali ve Akademisi, Çeşme Festivali, Bursa Piyano Festivali gibi birçok ulusal ve uluslararası yarışma ve festivale katılan Can, 2022 Ağustos ayında Pianissimo-Live konser serisinden davet alan en genç piyanist olarak St.Petersburg Hermitage Müzesi’nde ve Moskova “GES-2” House of Culture’da solo piyano resitali verdi.

2019 yılında katıldığı Golden Classical Music Awards’da iki kategoride kazandığı birincilik neticesinde Carnegie Hall, New York’ta solo ve duo piyano performansı sergiledi. Aralarında Pavel Gililov, Hüseyin Sermet ve Jean Marc Luisada’nın da bulunduğu Gülsin Onay, Ludmil Angelov, Ruben Dalibaltayan, Julia Mustonen-Dahlkvist, Tomislav Baynov ve Gökhan Aybulus gibi birçok piyanistin ustalık sınıfına katıldı.

Can, Almanya, İtalya, Rusya, Makedonya, İspanya, Macaristan gibi birçok ülkede düzenlenen uluslararası yarışmalarda solo ve duo performanslarıyla ödüller kazandı. Diğerlerinin yanı sıra; “Ohrid Pearls” Uluslararası Piyano Yarışması’nda hem solo hem duo kategoride elde ettiği 1.lik üzerine Gala Konseri’nde performans sergilemek üzere davet edildi. 2019 yılında 4.Uluslararası Genç Yetenekler Müzik Yarışması’nda 1.lik ve Leyla Pamir Büyük Ödülü’nü kazandı. Aynı sene 1.“Rhapsody” Piyano Yarışması’nda 1.lik ödülünün ve Pera Piyano Yarışması’nda duo, solo ve eşlik kategorisinde 3 ayrı 1.lik ödülünün sahibi oldu.

2020 yılında St.Petersburg Uluslararası Piyano Yarışması’nda 1.lik ödülü ve St.Petersburg Ödülü’nü kazandı. Bulgaristan’da düzenlenen “Heirs of Orpheus” Piyano Yarışması’nda solo ve duo kategoride 1.lik ödülü, “Hopes, Talents, Masters” Piyano Yarışması’nda 1.lik ödülü, Almanya’da düzenlenen “Young Euregio” Piyano Yarışması’nda 3.lük ödülü, Franz Liszt Center Piyano Yarışması’nda 1.lik ödülü, Danubia Talents Piyano Yarışması’nda 1.lik ödülü kazandı.

Son olarak İtalya'da düzenlenen Piano Academy Eppan yarışmasında Michelangeli Ödülü'nün sahibi olan 16 yaşındaki Piyanonun genç yeteneği Can Saraç, 21 Nisan’da CSO Ada Ankara Bankkart Mavi Salon’da sahnede olacak

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. 6 yaş üzeri bilete tabidir.

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan  dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi: CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.