Etkinlik Hakkında

Nigel Kennedy keman, elektro keman, piyano
Beata Urbanek-Kalinowska çello, elektro çello

Nigel Kennedy 

Vivaldi’nin" Dört Mevsim"ini çaldığı albümünün 2 milyonluk satışıyla Guiness Rekorlar Kitabı’na dünyanın en çok satan klasik müzik allbümü ile adını yazdıran Nigel Kennedy, besteci, keman virtüözü,orkestra şefi ve festival küratörü olarak değişik stilleri birbirleri ile harmanlayan sıra dışı bir müzisyen olarak tüm dünyada ses getiren  konserler vermektedir.

Usta tekniği, eşsiz yeteneği ve dinleyicilerle sahnede kurduğu samimi ilişkisi ile hem klasik hem de çağdaş repertuvara yeni bakış açıları getiren Kennedy sınırları zorlayarak yeni seslere ve yeni performans yöntemlerine öncülük etmeye devam etmektedir. Klasik, caz, klezmer, rock ve çok daha fazlasını kapsayan geniş repertuarı ile sınırlar ötesi müzikal yolculuğun öncülerindendir.

Kennedy, Almanya'da BRIT Ödülleri, ECHO ve Bambi ödüllerinin yanı sıra çok sayıda Grammy adaylığı ve farklı ödüller kazandı. Barok dönemden günümüze uzanana geniş bir çeşitlilikte müzik yapmaktadır.  Albümlerinin çoğu Platin ve Altın Plak ödüllerine layık görüldü; en son albümü My World, Birleşik Krallık'ta klasik listelerin zirvesine çıktı.

Rock dünyasının önemli yıldızları Sir Paul McCartney, Kate Bush, The Who, Led Zeppelin şarkıcısı Robert Plant, Donovan, John Lord, Talk Talk, Jeff Beck, Ian Dury gibi pek çok müzisyenle ortak işler yaptı.

Kennedy, klasik müziğin bazen sıkıcı olabilen ciddi dünyasında insani dokunuşlar sergileyerek, klasik müziği popüler hale getiren bir halk adamıdır.

Beata Urbanek - Kalinowska

Krakow Müzik Akademisi’den onur derecesi ile mezun olan çellist  Kalinowska halen oda müziği konusunda dersler veren bir akademisyen olarak da çalışmaktadır, dünyanın farklı ülkelerinde oda müziği ve çello ile ilgili masterclass’lar düzenlemektedir. 2014'ten bu yana, kendi kuşağının en ilginç yaylı çalgılar dörtlülerinden biri olarak kabul edilen Mesajlar Dörtlüsü'nün çellistliğini yapmaktadır. Nigel Kennedy’nin pek çok albüm kaydında da çellist olarak yer almıştır ve uzun süredir birlikte konserler vermektedir.

Heart and Soul

Program, Bach'ın eserlerinin yanı sıra modern zamanların iki büyük klavye sanatçısı ve bestecisi Krzysztof Komeda ve yakın zamanda kaybettiğimiz Ryiuchi Sakamoto'nun keman ve çello için sevilen diğer parçaları ve Kennedy'nin kendi orijinal bestelerini içerir.

Keman, çello ve zaman zaman piyanonun eşlik ettiği, sadece iki müzisyenden oluşan bu perfomans, zengin bir müzikal deneyim vadetmektedir. Tıpkı dünya üzerindeki insanlar gibi hem benzerlikleri hem de farklılıkları olan; kalp ve ruhu temsil eden keman ve çellonun birlikteliği usta müzisyenlerin beceri ve disiplinlerini sergilemelerinin yanı sıra oldukça samimi ve benzersiz bir performans sunmaktadır.

 


 

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. 6 yaş üzeri bilete tabidir.

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan  dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi : CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.

Galeri