Etkinlik Hakkında

Sinan Ayyıldız çift saplı saz - vokal
Salih Gündoğdu divan Sazı - vokal

Sinan Ayyıldız & Salih Gündoğdu ikilisi, türkülerin nahif ruhuna uygun minimalist düzenleme anlayışıyla halk ezgilerini seyircileriyle buluşturuyor.

Sinan Ayyıldız & Salih Gündoğdu ikilisi, 2022 yılında müzik çalışmalarına başladı. Geleneksel saz icra biçimlerini saz icracılarına çalıştırma amaçlı "Anadolu'nun Ezgi Hazinesinden Alıştırmalar" isimli kitap çalışmasını 2021 yılında yayınlayan ikili bu akademik birlikteliği atölyeler ve konser etkinlikleri sahneye taşıdı.

Anadolu'nun önemli kültür hazinelerinden birisi olan çalıp söyleme geleneğini günümüz kent kültüründe gelişen müzikal düzenleme anlayışıyla birlikte yansıtmayı amaçlayan ikili ilk albüm çalışması olan "Salt"ı Ağustos 2023'te dinleyicilerle buluşturdu. Albüm sonrasında yurtiçi ve yurtdışında çeşitli sahnelerde yer alan ikili, T.C. Moğolistan Büyükelçiliği ve Ulan Batur Tiyatrosu'nun işbirliği ile Ulan Batur Devlet Tiyatrosunda Moğol Halk Çalgıları Orkestrası ile konser verdi. Avrupa ve Türkiye’de de birçok konser gerçekleştiren ikili Kasım 2023'te Canlı kayıt şeklinde yayınladığı “Ayaş Yolları” isimli türkü çalışmasını yayınladı. İkilinin konser, kitap ve kayıt çalışmaları devam etmektedir.

Repertuvar
1- Tutam Yar Elinden
     Yöre: Erzurum

2- Yaylanın Soğuk Suyu
     Yöre: Giresun

3- Karpuzlu İkiparmak Zeybeği
     Yöre: Aydın

4- Ervah-ı Ezelde
     Söz: Aşık Sümmani
     Müzik: Yavuz Top

5- Ayaş Yolları
     Yöre: Ankara

6- Ezo Gelin (Barak Havası)
      Yöre: Gaziantep

7- Vardım Baktım Demir Kapı Sürgülü
     Yöre: Elazığ

8- Pencereden Kar Geliyor (Uzun Hava)
     Yöre: Elazığ

9- Yeni Hamamın Üstüyem Balam
     Yöre: Doğu Anadolu

10- Gül Kuruttum
       Yöre: Hatay

11- Hapishanelere Güneş Doğmuyor (Bozlak)
      Söz-Müzik: Neşet Ertaş

12- Menevşe Koymuşlar Gülün Adını
       Yöre: Kırıkkale

13-Haydar Haydar
      Söz: Sıtkı
      Müzik: Ali Ekber Çiçek

14- Böyle İkrar İlen
       Söz-Müzik: Ali Ekber Çiçek

15- Efsaneyim
       Söz-Müzik: Dertli Divani (Veli Aykut)

 

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. (Çocuk etkinlikleri hariç)

• Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserlerinde; konser saati başlangıcında kapılar kapanacak ve içeri dinleyici alınmayacaktır. Konsere geç kalan dinleyicilerimiz aralı konserlerde görevli personelin yönlendirmesiyle, konserin ikinci yarısında salona alınacaktır.(Ara olmayan konserlerde geç kalan dinleyiciler konsere alınmayacaktır) Konser başlamadan 10 dakika önce salon içerisinde yerlerinize oturmanızı önemle rica ederiz.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz !

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle aralı konserlerde konserin ikinci yarısında salona alınacaktır. Ara olmayan konserlerde salona yeniden giriş mümkün değildir.

Bilgi : CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.