Etkinlik Hakkında

Rengim Gökmen  şef 
Arabella Steinbacher keman

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, bu hafta, CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salon'da duayen şef Rengim Gökmen yönetiminde Alman besteci Felix Mendelssohn Bartholdy'nin Mi minör tonundaki Keman Konçertosu ile programa başlayacak. Bach'ı yeniden hayata döndüren besteci ve Mozart'ın 19. yüzyıldaki eşdeğeri olarak değerlendirilen Mendelssohn'un ünlü konçertosunu, dünya çapında önde gelen solistlerden biri olarak kabul edilen ve klasikten romantiğe ve hatta modern konçertolara değin çok çeşitli bir repertuara sahip olan sıradışı kemancı Arabella Steinbacher yorumlayacak.

Konserin ikinci bölümünde ise çoksesli, evrensel müzik tarihimizin temellerini atan Türk Beşleri'nden, Devlet Sanatçısı ünvanını alan ilk sanatçımız ve müziğinin temelinde "hep Anadolu'yu düşünmek" olduğunu belirten Ahmed Adnan Saygun'un 1960 yılında bestelediği 3 Numaralı Senfonisi, Saygun'un öğrencisi Rengim Gökmen yönetiminde dinleyiciyle buluşacak.

Program:
Felix Mendelssohn Bartholdya  Keman Konçertosu Mi Minör Op.64
Ahmed Adnan Saygun Senfoni No.3 Op.39
 

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. (Çocuk etkinlikleri hariç)

• Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserlerinde; konser saati başlangıcında kapılar kapanacak ve içeri dinleyici alınmayacaktır. Konsere geç kalan dinleyicilerimiz aralı konserlerde görevli personelin yönlendirmesiyle, konserin ikinci yarısında salona alınacaktır.(Ara olmayan konserlerde geç kalan dinleyiciler konsere alınmayacaktır) Konser başlamadan 10 dakika önce salon içerisinde yerlerinize oturmanızı önemle rica ederiz.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz !

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle aralı konserlerde konserin ikinci yarısında salona alınacaktır. Ara olmayan konserlerde salona yeniden giriş mümkün değildir.

Bilgi : CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.