Etkinlik Hakkında

Burhan Öçal vurmalı çalgılar
Alexey Botvinov piyano
Sedef Erçetin çello

Dünyaca tanınmış perküsyon virtüözü Burhan Öçal, dünyanın en önemli Rahmaninov yorumcularından biri olarak gösterilen Ukraynalı ünlü piyanist Alexey Botvinov ve dünya çapında ses getiren projelere imza atmış çellist Sedef Erçetin klasik müzikte piyanonun başyapıtlarını oryantal ritimlerle birleştirdiği “Davullar, Piyano ve Çello” buluştuğu bu benzersiz proje ‘Doğu Batı’yla Buluşuyor' (East meets West) CSO ADA Ankara ayrıcalığıyla ilk defa Ankaralı klasik müzikseverlere buluşacak.

Dinleyicilerini daha önce hiç yaşamadıkları bir konser deneyimi sunacak bu konser dünya müziği kategorisinde çıktıkları turne kapsamında Paris, Zürih, Abu Dhabi, Moskova, Klev, KKTC, Basel, ve Kanada’da bir çok prestijli konser salonu ve festivalde müzikseverlere buluştu.

Farklı zamanlarda yollarını kesişen Burhan Öçal ve Alexey Botvinov’un işbirliği yaşamlarını sürdürdükleri İsviçre'de başlayıp hem uzun yıllara dayanan dostlukları hem de farklı eserleri repertuvarlarına katarak gelişen ikili kariyerlerini dünya çapında başarıyla sürdürmektedir. 2024 yılında ikiliye kaltılan çellist Sedef Erçetin müzik kariyerine genç yaşta Paris’te başlamış ve dünyanın birçok ülkesinde konserler vermiş ve vermeye devam etmektedir. Klasik müziğinin yanı sıra doğaçlama kabiliyeti sayesinde geniş bir müzik dünyasına sahip olan Sedef Erçetin kariyerini Paris’te sürdürmektedir.

Bu konserde alanında virtüöz olan üç sanatçı piyanonun başyapıtlarında perküsyonun zirveye taşıdığı oryantal ritimlerin çellonun evrensel sesiyle bulaşmasıyla ortaya çıkan müzikalite her saniyesinde dinleyicilerini bambaşka dünyalara doğru yolculuğa çıkartacak.

Dünyaca çapında, sadece klasik müzikte değil hem caz hemde dünya müziğinde de, saygın bir yere sahip perküsyon virtüözü Burhan Öçal’ın piyanist Alexey Botvinov ile başlattıkları ‘Piyano ve Davullar' projesine ait yayınlanmış "Goldberg Reloaded Project”, “Reloaded 2” ve “Double - Piano & Percussion” adlı üç adet albümleri bulunmaktadır.

İkilinin başlattığı bu proje çellonun da katılımıyla müziğin evrenselliğinde sınırları zorlayan bir işitsel şölene dönüşmektedir.

Bu eşi benzeri olmayan müzik deneyimi CSO ADA Ankara ayrıcalığı ilk defa Ankaralı müzikseverlerle buluşacak, kaçırmayın…

 

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. 6 yaş üzeri bilete tabidir.

• Konsere geç gelen izleyiciler alkış arasında içeri alınacaktır. Geç kalan izleyiciler, önceden yerine oturmuş izleyicileri rahatsız etmeyecek ve salon düzenini bozmayacak şekilde uygun koltuklara yönlendirilecektir.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan  dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle alkış arasında salona girebilecektir.

Bilgi: CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.