Etkinlik Hakkında

Yusuf Çelik          viyolonsel 
Tolga Atalay Ün piyano 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, bu Pazartesi, Mavi Salon'da piyanist Tolga Atalay Ün ve CSO'nun dinamik çellistlerinden Yusuf Çelik'in yer aldığı bir viyolonsel-piyano resitalini programına aldı.

28 yaşındaki Türk-Amerikan sanatçı Tolga Atalay Ün, eğitimiyle, yurtiçi ve yurtdışındaki parlak kariyeriyle CSO'yu yönetmiş en genç şeflerden biri olma ünvanına sahip ve genç kuşağın aranan şef, klavsenist ve piyanistlerinden. 33 yaşındaki Mersinli çellistimiz Yusuf Çelik ise yurtiçi ve yurtdışındaki eğitimlerini başarıyla tamamlayıp ulusal ve uluslararası birçok yarışmada birincilik, ikincilik, üçüncülük ve "Ahmed Adnan Saygun Özel Ödülü" gibi ödüllere layık görülmüş, ülkemizde ve Almanya'da birçok orkestra ile solist olarak konserler vermiş CSO'nun genç ve başarılı üyelerinden.

Program, Belçikalı besteci Cesar Franck'ın Viyolonsel ve Piyano Sonatı ile başlıyor. Bestecinin en iyi bilinen eserlerinden, keman ve piyano için yazılmış en güzel sonatlardan biri olarak kabul edilen La majör tonundaki Keman ve Piyano Sonatı, bir yıl sonra, 1887'de, Jules Delsart tarafından piyano partisi aynı kalmak kaydıyla viyolonsel için düzenlenmiş.

Konserin ikinci eseri ise Rus besteci Sergey Rahmaninoff'un Sol minör tonundaki Viyolonsel ve Piyano için Sonatı. 1901'de bestelenen eserde, piyanonun rolü sadece eşlik olarak değil, çello ile eşit görülmüştür. Temaların çoğu piyano tarafından tanıtılırken, çello ile süslenip geliştirilir.

Program                       
Cesar Franck  Viyolonsel ve piyano için Sonat la minör
Sergeı Rachmanınoff    Viyolonsel ve piyano için Sonat Sol minör

Etkinlik Kuralları

• 6 yaş üzeri bilete tabidir. 6 yaş ve altı etkinliğe alınmamaktadır. (Çocuk etkinlikleri hariç)

• Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserlerinde; konser saati başlangıcında kapılar kapanacak ve içeri dinleyici alınmayacaktır. Konsere geç kalan dinleyicilerimiz aralı konserlerde görevli personelin yönlendirmesiyle, konserin ikinci yarısında salona alınacaktır. (Ara olmayan konserlerde geç kalan dinleyiciler konsere alınmayacaktır) Konser başlamadan 10 dakika önce salon içerisinde yerlerinize oturmanızı önemle rica ederiz.

• Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz!

• Konser salonları, CSO mağaza ve CSO1826 Sergi Alanı’na yiyecek veya içecekle girmek yasaktır.

• Konser çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması için aracınıza binmeden önce otopark ücretlerini ödeme noktalarından ödeyebilirsiniz.

• Konser salonuna giriş yapıldıktan sonra, zorunlu haller dışında, konser salonundan çıkış yapılamamaktadır. Zorunlu çıkış yapan dinleyicilerimiz görevli personelin yönlendirmesiyle aralı konserlerde konserin ikinci yarısında salona alınacaktır. Ara olmayan konserlerde salona yeniden giriş mümkün değildir.

Bilgi : CSO Ada Ankara’daki otopark ve salon girişlerinde yaşanan yoğunluktan etkilenmemeniz adına konser ve/veya etkinlik öncesi alana erken gelmenizi önemle rica ederiz.