Etkinlik Hakkında

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştireceği ilk konser 29 mayıs tarihinde, dünyaca ünlü sanatçılarla beraber heyecan verici bir repertuarı dinleyici ile buluşturuyor. Çağdaş Türk müziğinin beş kurucusundan biri, değerli besteci ve müzik eğitimcisi Ulvi Cemal Erkin'i yitirişimizin 50. yılı nedeniyle bestecinin en çok icra edilen başyapıtlarından biri olan Köçekçe konserin açılış eseri olarak programda yer alıyor.

Dünyanın en iyi keman sanatçılarından biri olarak kabul edilen, grammy ödüllü Maksim Vengerov CSO ADA Ankara Ana Salon'da yine uluslararası başarıları ile adından söz ettiren Özcan Ulucan ve Birsen Ulucan ile orkestranın şefi Cemi’i Can Deliorman yönetiminde bir araya geliyor.  Beethoven’ın keman, çello ve piyano için yazmış olduğu üçlü konçerto bu kez Maksim Vengerov; keman, Özcan Ulucan; viyola ve Birsen Ulucan; piyano olmak üzere sıra dışı bir yapıyla dinleyici ile buluşacak.

Konserin ikinci yarısında ise müzik tarihinin anıtsal eserlerinden Antonín Dvořák’ın “Yeni Dünya'” başlıklı 9. senfonisi programda yer alıyor.

Cem’i Can DELİORMAN Şef

 

Maxim VENGEROV Keman

Birsen ULUCAN Piyano

Özcan ULUCAN Viyola

Program: Ulvi Cemal ERKİN ‘’Köçekçe’’

L. van BEETHOVEN “Üçlü Konçerto op.56 (Viyola Versiyonu)”

“Ara”

A. DVORAK Senfoni No.9 ’’Yeni Dünya’’